Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Expo a Sectiei de Psihiatrie din Oradea


La Galeria de Arte Vizuale se vor expune lucrări ale pacienţilor Secţiei de Psihiatrie din Oradea.

Asociaţia orădeană Extra Muros, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" va organiza joi, de la ora 17, la Galeria de Arte Vizuale de pe Str. Republicii nr.15, o expoziţie de pictură, grafică şi ceramică realizată de pacienţii din cadrul Secţiei de Psihiatrie.

"Membrii asociaţiei consideră de bun augur, chiar necesar, ca asemenea evenimente să nu devină singulare şi dorim ca munca pacienţilor să primească o recunoaştere pozitivă, fapt ce va facilita creşterea stimei de sine, obţinerea satisfacţiei lucrului bine făcut şi, de ce nu, un dialog nonverbal între ei şi societate. Totodată, manifestarea se doreşte a fi şi o încercare de a contribui, pe cât posibil, la destigmatizarea acestei categorii de pacienţi. Deseori, persoana care are un diagnostic psihiatric resimte efectele marginalizării sociale, marginalizare care îi alterează imaginea de sine şi favorizează ascensiunea trăirilor negative", spune Ana Mateaş din partea Extra Muros, pentru Bihor Online.

Asociaţia Extra Muros s-a înfiinţat pentru a sprijini persoanele cu afecţiuni psihice care apelează la serviciile de specialitate ale Spitalului Clinic Municipal precum şi pentru a înlesni accesul acestora la metode moderne de recuperare şi reabilitare.

Unul din dezideratele asociaţiei îl reprezintă „valorificarea produselor pato-plastice” prin organizarea de expoziţii periodice, sumele rezultate urmând a se întoarce integral înspre pacienţi.

extra muros psihiatrie psihologie psiholog psihiatru

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!