Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

The Art of Quilling si un artist autist


Bucuresti, 16 decembrie 2013: Miercuri, 18 decembrie, la ora 18.00, va avea loc expozitia cu scop caritabil The Art of Quilling, in cadrul careia vor expune tanarul artist autist Madalin Slobozeanu, pictorita Eglantina Becheru si pictorul Iulian Alexe. Fondurile stranse din vanzarea tablourilor vor fi donate pentru asigurarea tratamentului de specialitate de care beneficiaza Madalin. Evenimentul va avea loc la Clinica Oftalmestet si este realizat de Fundatia Dr. Schmitzer in parteneriat cu Elegantine.

Madalin are 16 ani si locuieste impreuna cu mama lui in Fetesti, judetul Ialomita. La varsta de 8 ani a fost diagnosticat cu autism infantil grav. Dupa punerea diagnosticului, mama a renuntat la slujba si l-a insotit, in fiecare zi, la cursuri. Tatal lui Madalin a decedat recent, dupa o lupta indelungata cu cancerul. Momentan, familia sa nu are surse stabile de venit, care sa asigure continuarea terapiei de care are nevoie Madalin.

Una dintre pasiunile lui Madalin este arta. De cativa ani picteaza si face tablouri folosind o tehnica numita quilling (adica foloseste benzi de hartie care sunt rulate in forme diferite si apoi lipite pentru a crea modele decorative), tehnica ce necesita indemanare si multa rabdare.

"Ceea ce surprinde retina privitorului in cazul lucrarilor lui Madalin este acuratetea. Atentia deosebita la detalii, minutiozitatea si paleta coloristica folosita creeaza veritabile imagini ce trezesc multiple semne de intrebare", spune Eglantina Becheru, artist plastic. "Nu intamplator observam flori, simbolul puritatii, castitatii, vietii, frumusetii si spiritualitatii, pentru ca boala lui Madalin s-a transformat in har si cheie de acces la o lume superioara noua. Micul artist frapeaza prin sinceritatea emotiilor si ideile nealterate de comercial. Pentru ca adevarata arta ramane in sine un domeniu autist", adauga aceasta.

Eglantina Becheru este pictor profesionist si pana in prezent a avut numeroase expozitii de pictura personale, cat si de grup. Incepand cu luna februarie 2013, ea a devenit brand ambasador al revistei de business CARIERE, avand la activ o experinta similara in cadrul Intact Media Group.

"In fiecare zi, cunoastem oameni foarte talentati, care merita tot sprijinul nostru pentru a-si putea continua activitatea", declara dr. Speranta Schmitzer, medic oftalmolog si coordonator al Fundatiei Dr. Schmitzer. "Madalin este unul dintre acei oameni – are un dar minunat, pe care vrea sa il impartaseasca cu cei din jur. Ne bucuram foarte mult ca am reuşit sa organizam acest eveniment pentru el şi ne dorim sa atragem atenţia altor oameni care l-ar putea ajuta mai mult decat am facut-o noi pana acum".

Iulian Alexe a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" (Bucuresti) – Facultatea de Arte Decorative, specialitatea pictura monumentala. A participat la numeroase expozitii de grup organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din peste 15 tari.

Evenimentul face parte din campania "Vederea nu are preţ" iniţiata de Fundaţia Dr. Schmitzer şi clinica Oftalmestet. Aceeasi fundatie a initiat prima clinica oftalmologica mobila din Romania, care consulta si trateaza gratuit persoane din medii defavorizate (mediul rural, aşezari greu accesibile, camine de batrani şi orfelinate).

 

Despre Fundaţia Dr. Schmitzer

Scopul Fundaţiei Dr. Schmitzer este depistarea, tratarea şi monitorizarea afecţiunilor oftalmologice in mediul rural, unde oamenii au dificultaţi in a accesa servicii medicale de calitate. Serviciile Fundaţiei vizeaza ajutorarea persoanelor defavorizate, cu acces limitat la servicii medicale specializate, prin consultaţii, prescriere şi realizare de ochelari, oferirea de medicamente şi tratamente chirurgicale. Toate aceste servicii sunt oferite in mod gratuit.

In sediul de la Bucureşti, Fundaţia dispune de o sala de intervenţii chirurgicale ultramoderna, dotata cu aparatura de ultima generaţie care permite efectuarea unui spectru foarte larg de intervenţii, de la cataracta şi glaucom, pana la operaţii plastice oftalmologice: ptoze palpebrale, tumori ale pleoapelor, conjunctivei şi orbitei etc.

Numele Fundaţiei este dat de Prof. Dr. Gheorghe Schmitzer, unul din fondatorii Școlii Romane de Radiologie. Munca sa este continuata, este adevarat ca in alta specialitate medicala, de Dr. Speranţa Schmitzer, Doctor in Știinţe Medicale, şef de Lucrari la Universitatea de Medicina şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Dr. Speranţa Schmitzer este primul medic din Romania caruia i s-a conferit din partea Ministerului Sanataţii, Competenţa pentru operaţii oftalmologice plastice şi reconstructive.

 

Despre Elegantine

Elegantine este radiografia business-couture a produselor si serviciilor premium din Romania. Publicatia analizeaza branduri de lux, aduce la lumina povestile din spatele afacerilor de succes si ofera stiri din lumea internationala a artei pentru a o aduce mai aproape de cei interesati.

Contact:
Andreea Nilca
PR Manager

SOCIAL RESPONSIBILITY AGENCY
0742.959.859
andreea.nilca@sragency.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!