Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Vlad Iepure, Copiii trebuie supravegheati cand consuma acest produs


tranzit.ro prezintă expoziţia artistului

VLAD IEPURE

intitulată

Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs.

Curator: Attila Tordai–S.

Vernisaj: Marți, 28 ianuarie 2014, ora 18:00

Str. Brassai Sámuel, nr. 5, Cluj-Napoca

Subiectul principal al acestui proiect este sămânța umilei flori a soarelui, o plantă care în cultura occidentală este văzută ca o altă cereală, însă nu în România sau în Balcani.

În timp ce în culturile occidentale această sămânță este parte a unei recomandări dintr-un discurs despre o nutriție sănătoasă, în România este văzută ca fiind cea mai ieftină gustare pe care o poți obține. În popor e numită „bomboană agricolă” și e consumată mult, reprezentând o gustare obișnuită, un produs dintre cele mai accesibile; dar aceste semințe nu au fost văzute întotdeauna ca un produs, cel puțin nu ca în viziunea marketing-ului capitalist.

După 25 de ani de democrație în România, există zeci de firme care vând aceste semințe, construind pentru fiecare dintre ele o identitate de piață.

Titlul expoziției “Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs“ apare ca un avertisment pe majoritatea pachetelor, dezvăluind astfel și o parte a reglementărilor stabilite.

Proiectul încearcă să facă lumină în această tranziție între non-produs și produs, sămânța de floarea-soarelui fiind unul dintre ultimele bunuri nereglementate.

Vlad Iepure a absolvit secția de grafică la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și a fost asistent universitar la secția de sculptură și instalații a Academiei Belle Arti Macerata (2012, Italia).

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 12 februarie 2014, de luni până vineri între orele 15:00 – 18:00.

tranzit.ro a fost înfiinţată în 2012 la inţiativa Fundaţiei ERSTE, devenind astfel al cincilea membru al tranzit.org, o reţea de organizaţii independente, non-profit din Austria, Republica Cehă, Ungaria şi Republica Slovacă.

Partenerul principal al tranzit. ro este ERSTE Foundation.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să scrieţi pe adresa office.ro@tranzit.orgsau attila.tordai@tranzit.org.

Vlad Iepure, Copiii trebuie supravegheati cand consuma acest produsSursa: http://www.modernism.ro/2014/01/25/vlad-iepure-copiii-trebuie-supravegheati-cand-consuma-acest-produs-tranzit-ro/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!