Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Ba se poate! Promovare la Bac prin coaching


Filmul documentar Ba se poate! va spune povestea celor 5 licee tehnologice din proiectul Zburd-Educație prin coaching, care au avut un grad de promovabilite redus la Bacalaureat în 2011 (sub 20%). Lucrând în echipă - elevi-profesori-părinți - aceste școli au reușit să obțină rezultate spectaculoase.Avem nevoie de sprijin financiar pentru finalizarea documentarului. Pentru a ne sprijini, ne puteti contacta la stup@aroi.ro.

Liceele incluse in proiect au înregistrat o creștere substanțială a promovabilității la Bacalaureat, rata promovabilității crescând de 2-3 ori în sesiune din iunie-iulie 2013 față de anul anterior (creșterea medie pe țară a fost de 22%). Despre rezultate, puteți citi aici: http://zburd.ro/ba-se-poate-lucrul-in...

Cum au reușit? La nivelul fiecărui liceu, a fost formată o echipă de voluntari din care fac parte profesori, elevi, părinţi, cu scopul de a găsi soluții pentru îmbunătățirea procesului de educație.

Proiectul se bazează pe voluntariat și are la bază un proces de coaching de echipă ce și-a dovedit eficacitatea și eficiența în lucrul cu școlile din alte țări. Echipa mixtă din fiecare liceu a fost sprijinită de către antrenori voluntari să se formeze și să devină eficientă.

Echipa liceului este cea care identifică problemele, își asumă responsabilități, stabilește obiective, găsește soluții și va duce la bun sfârșit proiecte destinate scopurilor pe care şi le propune. Antrenorii sunt facilitatori ai acestui proces. În anumite cazuri, cu sprijinul altor voluntari, în cadrul proiectului se desfășoară sesiuni de coaching, de consiliere în vederea alegerii unei cariere sau pregătire suplimentară pentru elevi. De notat că majoritatea elevilor din liceele selectate provin din medii defavorizate. Proiectul-pilot se încheie în septembrie 2013, iar obiectivul este ca și alte școli să preia acest model de lucru în echipă.

Filmul documentar Ba se poate! este realizat de Filmmaking.ro. Mulțumim echipei formate din:
Tedy Necula - regizor
Cosmin Nistor - imagine
Marina Bantaș - sunet

Din echipă au mai făcut parte: Andreea Voroneanu, coach, și Simona David-Crisbășanu, managerul proiectului Zburd-Educație prin coaching.

Proiectul Zburd - Educație prin coaching (www.zburd.ro) este implementat de către Asociația ROI, în parteneriat cu Leadership in International Management, Asociaţia Română pentru Coaching, Facultatea de Psihologie și Științele Educației - Universitatea București și cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naționale.

Mai multe despre proiect pe www.zburd.ro.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!