Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Astra Film Junior on Tour 2014


Pentru al 3-lea an consecutiv, Astra Film Junior, cel mai iubit festival al copiilor din Romania, va fi organizat la nivel national in saptamana Scoala Altfel, intre 7 si 11 aprilie 2014. Peste 13.000 de elevi din 23 de localitati din Romania si 2.000 de elevi din Sibiu vor viziona filme documentare din programul Astra Film Junior 2013: seria Hai sa ne jucam!, seria Hai sa dansam! si Povestea Lego.

Jocul este tema abordata de cele 11 documentare si propun copiilor ca, prin intermediul filmelor, sa calatoreasca in diferite colturi ale lumii si sa descopere cum se joaca copiii din lumea intreaga, dar si cum sunt fabricate jucariile lor preferate. Iar pentru ca in limba romana joc inseamna activitati distractive, dar si dans popular, Astra Film Junior ii va initia pe copii in tainele dansului traditional din diferite culturi ale lumii.

Filmele din programul Astra Film Junior on Tour se adreseaza elevilor de scoala primara si gimnaziu, cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Pentru a inlesni intelegerea filmelor de catre cei mici, acestea sunt dublate in limba romana.

Astra Film Junior on Tour ajunge in acest an in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Constanta, Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Targu Jiu, Ceauru, Balesti, Cornesti, Ramnicu Valcea, Brezoi, Abrud, Loamnes, Alamor, Horezu, Berbesti, Bunesti si Mateesti.

La Sibiu, Astra Film organizeaza in saptamana Scoala Altfel proiectii la cerere pentru elevi din scoala primara, gimnaziu si liceu, la sediul Studioului Astra Film din Sibiu: Piata Mica, nr. 11. In plus, in colaborare cu Discovery Channel Romania, Astra Film propune sapte filme de introducere in domenii ale stiintelor: chimie, fizica, biologie, medicina, genetica; prezentate de Bill Nye.

"Ne bucuram ca in 2014 programul Astra Film Junior a ajuns sa se desfasoare simultan in 23 de localitati. Cererea la nivel national a fost foarte mare si in acest an, tot mai multi copii dorind sa vizioneze filme documentare cu si despre copii, aduse de Astra Film Sibiu in localitatile lor, lucru posibil si datorita unui parteneriat de prestigiu cu Institutul Francez din Romania. Toate Institutele si Aliantele Franceze din Romania au preluat acest program sibian marca Astra Film.", a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film.Astra Film Junior a fost infiintat in 2009 de Astra Film Festival, fiind primul program de educatie vizuala prin film documentar adresat copiilor din Romania. Astra Film Junior ii antreneaza pe cei mici intr-un program captivant ce include proiectii de film, ateliere de creatie si concursuri; astfel, in scurt timp a devenit festivalul preferat al copiilor din toata tara. Astra Film Junior a fost premiat in 2012 la Gala Societatii Civile, iar pana in prezent a inregistrat peste 35.000 de elevi participanti.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!