Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Mesaj pentru o viitoare mamica de la persoane cu Sindrom Down


Ce se întâmplă în mintea şi corpul unei viitoare mame care tocmai a aflat că va avea un copil? Dar ce se întâmplă în mintea unei viitoare mame care tocmai a aflat că bebeluşul ei se va naşte cu Sindrom Down? Răspunsurile sunt complexe şi depind, în mare măsură, de capacitatea viitoarei mamăci de a se vedea pe sine o mamă suficient de bună pentru copilul purtat în pântece. Clipul de mai jos ilustrează răspunsul foarte emoţionant dat de cincisprezece persoane suferind de Sindrom Down unei viitoare mămici care aşteaptă un copil ce va avea această afecţiune.

Mesajul punctează, într-un mod optimist, faptul că un copil cu Sindrom Down are şanse egale cu cele ale oricărui alt copil: va putea să-şi îmbrăţişeze mama, va putea să-i vorbească şi să-i scrie o scrisoare. Va putea să-şi ajute tatăl sau să-şi repare bicicleta. Va fi capabil să călătorească, să muncească, să câştige bani şi chiar să se întreţină singur. Va putea fi fericit.

Redau mai jos câteva cuvinte din mesajul unitar adresat mamei care, în opinia mea, exprimă esenţa întregului discurs:
Dragă viitoare mămică, să nu-ţi fie frică. (...) Uneori va fi dificil. Foarte dificil. Aproape imposibil. Dar nu este oare la fel pentru toate mamele? Dragă viitoare mămică, copilul tău va putea fi fericit. 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!