Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Nimfete si ex-nimfete


"Nimfetă. Fată foarte tânără cu un aspect fizic atractiv. Adolescentă cu alură seducătoare, cu un aer fals inocent." Petit Robert.

Nimfetă: Chintesenţă a feminităţii. Lumea se învârte în juru-i în timp ce ea se învârte în jurul buricului său.

nymphette1Aparenţă pură, ea provine dintr-o specie superioară şi efemeră. În curând, ea va fi o tânără fată, studioasă sau împrăştiată. Apoi o femeie, ce decădere, sau chiar mai rău: o mamă. Timpul nu-i va ierta nimic. Precum nimfa Echo, va fi condamnată să îşi repete în van sfârşitul frazelor, iar apoi, temându-se de Narcis, să se metamorfozeze într-o piatră sau într-un dragon.

Mai bine să râdă. Să-şi bată joc de toţi aceşti bărbaţi cărora le aprinde sau le stinge dorinţele după voie. Lumea există pentru a-i satisface capriciile. Jucăuşă, lascivă, sentimentală sau perversă, ea încarnează toate aceste posturi cu o graţie pe care nu o va mai regăsi vreodată. Divină, conjură sacrilegiul. Sălbăticia o salvează. Ştie din instinct ce vor bărbaţii şi ceea ce ei le reproşează femeilor. Este recalcitrantă, căci încă ignoră culpabilitatea şi finitudinea.

Pe marginea piscinei, în bikini, cu ochelarii săi de soare în formă de inimi, ea observă ex-nimfetele. Mai ales să nu le semene! Mai bine să crape decât să plonjeze în cleiul dragostei. Planurile sale, atunci când are, sunt destroy sau samurai, kawai-demoniace. Mai târziu, după perioada sa manga, va citi Lolita şi va suspina la vederea lui Nathalie Wood în Splendoare în iarbă.

nymphette2Poate chiar va cita din Wordsworth: "Deşi nimic nu poate da înapoi ora splendorii în iarbă, a gloriei în floare, nu vom plânge, ci vom găsi putere în ce a mai rămas...".

Ea vrea să fie distrusă înainte ca timpul să o facă. Dar timpul este mereu cu un pas înaintea dorinţelor noastre. Ea nu va dansa decât o vară. Dar această vară va preţui cât toate eternităţile.

Inutil să mai spunem: nimfeta, visată sau reală, este singura consolare din viaţa mea. Ea mi-a dat totul. Iar eu i-am sacrificat totul.

Traducere de D. L. Bîtfoi


Foto: The Nymphette, Jessie Dunne By Linda Marina Portman For Audrey Grace In Odalisque Magazine, Autumn 2012

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!