Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Oameni deghizati in homelesi ignorati de rude: un experiment social izbitor


Oamenii fără adăpost au devenit invizibili. Aceasta este concluzia unui experiment social desfăşurat de cei de la New York City Rescue Missiono fundaţie care îi ajută pe oamenii străzii. Experimentul a constat în deghizarea unor oameni (posesori ai unor locuinţe!) în homeleşi şi plasarea lor pe diferite rute pe care urmau să treacă fie rude, fie apropiaţi de-ai lor. Motorul acestei acţiuni a fost următoarea întrebare: dacă un membru al familiei tale ar poza drept homeless, l-ai recunoaşte?

Răspunsul inclus in experiment nu are nevoie de interpretări: nici măcar o singură persoană dintre cele participante nu şi-a recunoscut mama, tatăl sau fratele. Un mod aproape iritant de a oglindi starea de fapt a oamenilor străzii: trecem pe lângă ei, dar nu-i vedem.

Directorul fundaţiei care a iniţiat campania a spus despre aceasta că are drept scop să ne reamintească, nouă tuturor, că oamenii fără adăpost sunt oameni, ca noi toţi. Cu o singură excepţie. "Sunt oameni în dificultate şi suferinzi. Şi sunt unchiul, verişoara sau soţia cuiva."Sursa: www.huffingtonpost.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!