Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

TATHĀGATA - Dragos Badita, Lateral ArtSpace


TATHĀGATA
DRAGOȘ BĂDIȚĂ

Vernisaj: 11 Aprilie 2014, ora 19

Video, 40 min

The film is a meditative essay composed of moments filmed in 2012: a day and a night spent around the lake called The Blue Lagoon.

"Tathāgata" is a Sanskrit word which means "arriving at that"; "that" meaning being as such, the existence emptied of attributes and mental projections. The film is an attempt to arrive there, caused by the strange and sad encounter with a silent boy and by the terrifying night spent in the whistling wind and delusions.

"Tathāgata" is part of the exhibition "Disenchantment Day" organized by Salonul de Proiecte, Bucharest.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Filmul reprezintă un eseu meditativ compus din momente filmate în anul 2012: o zi și o noapte petrecute în jurul lacului numit Laguna Albastră.

"Tathāgata" este un cuvânt sanscrit care înseamnă "a ajunge la asta"; "asta" însemnând faptul de a fi ca atare, existența goală de atribute și proiecții mentale. Filmul este încercarea de a ajunge acolo, provocată de întâlnirea stranie și tristă cu un băiat tăcut și de noaptea terifiantă petrecută în şuierat de vânt și închipuiri.

"Tathāgata" face parte din expoziția "Ziua Dezvrăjirii" organizată de Salonul de Proiecte, București.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Video-ul "Tathāgata" poate fi vizionat în cadrul Lateral ArtSpace în decursul lunii Aprilie, cu programare la adresa de email lateralartspace@gmail.com .

Lateral ArtSpace e un spațiu non-profit, fondat în luna Aprilie a anului 2012 și e coordonat de către trei artiști români: Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei. Spatiul, localizat la Fabrica de Pensule în Cluj-Napoca, e destinat realizării de proiecte și expoziții, de către artiști emergenți; locali, naționali sau internaționali. Proiectul a fost inițiat ca un răspuns la lipsa posibilităților de expunere pentru tineri artiști.

Lateral Art Space
lateralartspace.com
Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61

Cluj-Napoca, România

Sursă: Vernisaje.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!