Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cinema in luna mai pentru liceeni


Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

Asociația Culturală Macondo, organizatoarea proiectului publică programul proiecțiilor de film din luna mai, la care liceenii din București au acces liber pe baza carnetului de elev. Vizionările au loc în centrele culturale de renume din capitală: Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Instituto Cervantes Bucarest, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Elvira Popescu - și sunt urmate de dezbateri cu specialiști din lumea filmului.

Criticii de film Florin Barbu, Ileana Bârsan, actrița Carmen Lopăzan, dar și invitați speciali precum Anca Ghinea, Creative Manager Intuitext sau Delia Lungu, psiholog SuntParinte.ro, îi așteaptă pe liceeni pentru a viziona filme care îi provoacă să vadă cinematografia în altă lumină. Io e Te, ultimul film în regia lui Bernardo Bertolucci, s-a bucurat de aprecierile elevilor alături de comedia canadiană Starbuck, care i-a făcut să aplaude la finalul evenimentelor. Liceenii cinefili vor viziona în această lună și filme de debut precum Fata pe care am cunoscut-o pe 14 iulie și filme cu tematici sociale complexe precum Incendii și El Bola. Programul pregătit include și animații precum Arrugas și Ziua ciorilor pentru a oferi o paletă diversificată de genuri cinematografice de artă.

Puteți vedea mai multe dintre reacțiile acestora pe pagina de facebook pe care Cinema-Edu desfășoară concursul „Do you speak Cinema?”, unde fotografiile și textele elevilor oferă re-interpretări ale peliculelor vizionate în limbajul comun oferit de filmele inedite. Concursul promite premii oferite de ECDL, Avon sau English Examining Centre, dar și bilete gratuite pe film. Mai multe despre concurs și regulament, aici, pe site-ul proiectului și aici, pe pagina de Facebook dedicată concursului.

Biblioteca Nationaladezbateri Cinema-Edu saptamana altfel

Invitația la film oferită de Asociația Culturală Macondo rămâne valabilă pentru luna mai, conform următorului program:

Institutul Italian de Cultură « Vito Grasso »

5.05- ora 10:00,filmul Incendii- Florin Barbu
12.05- ora 14:00,filmul Starbuck
19.05- ora 10:00,filmul Starbuck
26.05- ora 14:00,filmul Io e te

Institutul Cervantes
6.05- ora 10:00, filmul Arrugas
13.05- ora 14:00, filmul Arrugas
20.05- ora 10:00, filmul El Bola

Noul Cinematograf al Regizorului Român
8.05- ora 10:00, Starbuck. Florin Barbu,
15.05- ora 13:00, Incendii
22.05- ora 10:00, Les 400 Coups
29.05- ora 14:00, Les Parapluies de Cherbourg

Biblioteca Națională
7.05- ora 10:00, Incendii- Ileana Bîrsan
14.05- ora 10:00, El Bola- Anca Ghinea Creative Manager Intuitext
21.05- ora 10:00, El Bola- Delia Lungu, psiholog SuntParinte.ro

Cinema Elvira Popescu
6.05- de la ora 10:00. Filmul La Fille du 14 juillet. Ileana Bîrsan
13.05- de la ora 10 :00. Filmul Le jour des corneilles. Florin Barbu
20.05.- de la ora 10 :00. Le jour des corneilles. Florin Barbu

Accesul la proiecțiile de film este gratuit in baza carnetului de elev!
Pentru mai multe detalii și programări pentru grupuri mari:
Alina Gurău : 0723 234 006
Anca Truță : 0725 925 313
Email: asociatia.macondo@gmail.com

Alte localităţi participante în proiect, pentru perioada februarie – iunie 2014: Toplita, Corabia, Caracal, Moinesti, Moreni, Targoviste, Slobozia. Giurgiu, Ardud, Slatina

Parteneri: Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Instituto Cervantes Bucarest, Institutul Italian de Cultură „ Vito Grasso”, Biblioteca Națională a României, Institutul Francez al României, Cinema Slatina, Casa Studenţilor Timişoara, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Cercul Militar National, Tangaj Dance, Love Plus, ECDL, European Examinations Centre (EEC).

Parteneri media: Kiss Fm, Ring, ROL.ro, Academia Caţavencu, Decât o Revistă, Ziarul Metropolis, Film Reporter, BRAVO, BRAVO GIRL, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, All About Romanian Cinema, Societatesicultura.ro, didactic.ro, suntparinte.ro, AmDoar18Ani.ro, Pelicula Culturală, Revista Cultura, Koolhunt, MemoPlus.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!