Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Incluziune 3 in 1: STOP marginalizarii persoanelor cu tulburari psihice


Incluziune 3 in 1 este un proiect care işi propune, într-un mod eficient bazat pe cercetǎri recente in domeniul psihologiei, combaterea excluziunii sociale şi stoparea marginalizării oamenilor cu tulburări psihice. Proiectul vine în sprijinul acestor persoane şi a nevoii lor de a fi acceptate şi integrate în societate. De asemenea,  se urmăreşte realizarea unui scurt metraj la care vor participa douǎ grupuri distincte de "actori": persoane diagnosticate cu afecţiuni mentale şi persoane nediagnostiate. Ele vor avea ocazia de a petrece timp impreunǎ, de a construi punți de relationare şi de a explora, prin comunicare, căi către procesul de vindecare.

Proiectul va atinge 3 obiective :

1) Filmarea unui scurt-metraj pe tema dificultăților de relaționare a persoanelor care suferǎ de tulburări mentale; obiectivul este de a aduce împreună oameni diferiţi în scopul realizării acestui film şi de a promova o atitudine empatică şi nediscriminativă.

2) Cele doua comunitǎți vor petrece o durată semnificativă de timp impreunǎ. Vor avea loc întâlniri şi dialoguri între participanți şi va fi o ocazie de a se cunoaste şi de a relaționa, de a lucra împreună pentru un obiectiv comun.

3) Acest demers va fi  în acelaşi timp o campanie de conştientizare socială, atât prin acțiunea în sine cât şi prin campaniile de promovare a proiectului. Dorim ca munca noastră să conducǎ către renunțarea la atitudinea simplistă, stereotipică sau dezinformată despre comunitatea oamenilor care suferă tulburări psihice.

 Peter Katona, iniţiator proiectPentru a afla mai multe despre proiect și pentru a-l vota daţi click pe linkul de mai jos:

 http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-incluziune-3-in-1-id-1225-cmsid-65

proiect incluziune 3 in 1 peter katona cafe gradiva

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!