Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Opiniile politice si psihanaliza aplicataOpiniile politice sunt o parte esentiala a analizei. Eu ma gandesc ca ele pot fi separate de analiza in sensul in care poti sa ai o distanta critica fata de ele, sa intelegi de ce le ai si cum le folosesti pentru scopul tau - psihanaliza aplicata. Si mie mi se pare ca Ioana intelege bine ca analiza, desi influentata de opiniile politice, poate fi vazuta ca un domeniu nu diferit, dar distinct.

Eu gasesc articolul de fata interesant. Personal, eu cred ca avem mai mare acces la experientele psihice ale cuiva daca ne interpretam propria experienta, si mai putin daca plecam de la ideea ca avem acces nemediat la experienta altcuiva (a presedintelui). Dar asta poate sa fie limitarea mea, si nu e neaparat un imperativ metodologic.

Comentariu de Bogdan Popa la articolul "Dulcea iluzie a omnipotenţei" de Ioana Mărculescu

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!