Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Festivalul International de Psihanaliza cu "The Judge" in deschidere


Festivalul International de Psihanaliza si Film cu filmul The Judge in deschidere


Festivalul International de Psihanaliza si Film, a treia ediţie, va avea loc în perioada 20- 23 noiembrie la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.

Filmul The Judge, în regia lui David Dobkin cu Robert Downey Jr, Robert Duvall, Vera Farmiga şi Billy Bob Thornton deschide Festivalul International de Psihanaliza si Film joi, 20 noiembrie, la Cinema Studio.

THE JUDGE regia David Dobkin

Filmul a avut premiera în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, în septembrie 2014. The Judge este prezentat în avanpremieră în România prin amabilitatea Freeman Entertainment.

The Judge spune povestea avocatului de succes din Chicago, Hank Palmer (Downey Jr), care a jurat să nu se mai întoarcă niciodată în oraşul său natal din Indiana, unde a lăsat în urmă pe tatăl său (Duvall), pe cei doi fraţi, dar şi pe iubita sa (Farmiga). Moartea mamei îl obligă însă să se întoarcă acasă, unde va rămâne mai mult decât şi-ar fi dorit, atunci când tatăl său, acuzat de crimă, este arestat.

Psihanalistul Andrea Sabbadini din nou la Festivalul International de Psihanaliza si Film


Psihanalistul Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci, revine şi în acest an la Bucureşti ca invitat special al evenimentului. Sabbadini va comenta împreună cu directorul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, criticul de film Irina Margareta Nistor, filmul Mr. Turner în regia lui Mike Leigh, sâmbătă, 22 noiembrie, la Cinema Studio.

MR. TURNER, regia Mike Leigh

La Festivalul International de Psihanaliza si Film va avea loc şi lansarea cărţii semnate de Andrea Sabbadini Moving Images. Psychoanalytic Reflections on Film / Imagini mişcătoare. Reflecţii psihanalitice asupra filmului, în traducerea Irinei Margareta Nistor şi apărută la Editura Trei. Depăşind încercările psiho-istorice superficiale de a analiza cineaştii prin produsele lor sau a aplica concepte psihanalitice în film, Sabbadini demonstrează în cartea sa cum atât cinematograful, cât şi psihanaliza pot beneficia de un dialog reciproc interdisciplinar plin de substanţă.

Alte titluri la Festivalul International de Psihanaliza si Film 2014


Alte titluri ale acestei ediţiei sunt:

  • Bernie, în regia lui Richard Linklater, cu Jack Black, Matthew McConaughey şi Shirley MacLaine. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală - o crimă comisă într-un orăşel din Texas. Pentru rolul criminalului din Bernie, Jack Black a primit o nominalizare la Globurile de Aur. Richard Linklater este cunoscut publicului de la seria Before: Sunrise, Sunset şi Midnight - ultimul dintre ele prezentat într-o proiecţie specială organizată de Leslie Hawke, în scopuri caritabile la Bucureşti, în prezenţa lui Richard Linklater şi a actorului Ethan Hawke. BERNIE, regia Richard Linklater

  • Clouds of Sils Maria, în regia lui Olivier Assayas, cu Juliette Binoche şi Kirsten Stewart. Filmul a fost inclus în Competiţia Oficială Cannes 2014 şi a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă (Juliette Binoche). CLOUDS OF SILS MARIA regia Olivier Assayas

  • Les quatre cents coups, în regia lui Francois Truffaut, cu Jean-Pierre Leaud în rolul principal. Filmul a câştigat Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes în 1959, a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu în 1960, nominalizări la Premiile BAFTA în 1961 pentru cel mai bun film şi cel mai promiţător actor tânăr într-un rol principal.

  • Festivalul International de Psihanaliza si Film va include de asemenea şi o selecţie de scurtmetraje naţionale şi internaţionale.

Toate filmele din cadrul ediţiei vor fi urmate de discuţii la care vor participa regizori, producători, actori, critici de film şi psihanalişti.

Festivalul International de Psihanaliza si Film, a treia ediţie, organizată de Asociaţia FAMart cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România şi al Institutului Cultural Român va avea loc în perioada 20-23 noiembrie 2014 în Bucureşti la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez.

festivalul international de psihanaliza si film

Sponsor: Apa Nova Bucureşti

Maşina oficială a evenimentului: BMW

Parteneri: Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Design4U, Evergreen Concept, TNT Romania, Freeman Entertainment, Shift, Contego Coffee, Ristorante Neptunus, Taj Restaurant

Parteneri media: MAGIC FM, Revista Psychologies, 24 FUN, Caţavencii, Cinemagia, FilmReporter.ro, AaRC.ro, Cinefan.ro, psihoo.ro, Cafe Gradiva, Urban.ro, 121.ro, Ralix.ro

Citeşte aici toate articolele despre Festivalul International de Psihanaliza si Film, editia a III-a, Bucuresti, 20-23 noiembrie 2014

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!