Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

O poveste despre depresie si anxietate


O poveste despre depresie si anxietate


7 minute. O pisică, mult fum de ţigară, un tânăr, nişte foi. O poveste ce a început acum 11 ani... cu o depresie.

Faris este un tânăr de 26 de ani care locuieşte în Liverpool. În 2003 a fost diagnosticat cu Tulburare de Stres Posttraumatic, cu Depresie Majoră şi cu Tulburare de Anxietate Generalizată. Din acel moment viaţa lui a luat o turnură abruptă. Filmul de mai jos prezintă povestea lui Faris împărtăşită de el însuşi. Este o poveste despre boală psihică, despre stigmatizare, despre ruşine şi despre foarte multă suferinţă. Chipul lui transmite o durere copleşitoare.
De ce să ne ascundem? De ce să ne simţim ruşinaţi?

se întreabă Faris. El a ales să dea glas suferinţei ţinute în tăcere până acum.  A ales să vorbească despre experienţa lui şi-i încurajează şi pe alţii s-o facă. Pentru el, faptul de a decide să vorbească cu cineva, cu oricine, înseamnă diminuarea suferinţei.
Nu eşti singur!

Acesta este mesajul unui tânăr care încă mai poate găsi resurse în el însuşi în ciuda durerii cu care se trezeşte în fiecare dimineaţă.

Psihoterapeut bun Bucuresti - cum il gasesti 

Un comentariu

  1. Dragul meu am trecut și eu prin experiența asta dură pe care mi a dat o viața!Jumătate din viață am petrecut o prin spitale umilită și abuzată la propriu!Am avut 10 tentative de suicid!Este foarte greu să lupți cu demonii din tine care te îndepărtează de viață și de cei dragi!Am avut noroc cu îngerul meu păzitor MAMA!!!Și in primul rând cu Dumnezeu!Am reușit după ani de luptă cu tratamentul adecvat și cu un doctor femeie care m a scos din întuneric!!!Te admir ptr curaj și sunt alături de tine și de toți cei suferinzi!Nu vă pierdeți speranța!!!Atunci când crezi că nu mai este scăpare roagă te și Intr o bună zi Dumnezeu îți va întinde o mâna!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!