Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Pantofarul din pozitia depresiva


Ce inseamna depresiva?


In imaginea insotitoare, fetita care se duce la pantofar - poate terapeutul ei, nu stim - trebuie sa intoarca sa isi recupereze pantoful in treizeci de zile, nu? Asta inseamna ca a fi "depresiva" este o relatie pe care o ai cu cineva si la care trebuie sa te intorci din cand in cand pentru a recupera talpa rupta?


Mie imi place ideea asta de pendulare intre schizoid si depresiv, dar mi se pare ca exista o idealizare mare in pozitia depresiva. Adica mi se pare ca povestea cu reparatia (sau repararea pantofului) amplifica prea mult, pe gustul meu, ideea asta de eliminare a ostilitatii sau a controlului asupra celorlalti.Adica atunci cand te intorci cu pantoful rupt la pantofar o sa ai acelasi pantof, care se mai strica din cand in cand. Si va trebui sa iti folosesti pantoful pentru a naviga relatiile cu ceilalti si a intra in schimburi care presupun cel putin dorinta de control.

Comentariu de Bogdan Popa la articolul "Pozitia depresiva" de Georgiana Brănişteanu

Foto: Shoemaker, 1903

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!