Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Cine era psihanalistul care a fost ucis in atentatul de la Charlie Hebdo


Printre victimele atentatului terorist de săptămâna trecută asupra publicației franceze Charlie Hebdo s-a aflat și psihanalistul Elsa Cayat. Psihiatru și psihanalist, Elsa Cayat ținea o rubrică bilunară intitulată Charlie Divan.


Rude apropiate ale femeii povestesc că, în urmă cu o lună, psihanalista primise un telefon anonim în care fusese amenințată cu moartea în cazul în care ar continua să lucreze la Charlie Hebdo. Elsa a hotărât că telefonul de amenințare nu era real, ci că cineva făcuse o glumă. Pe 7 ianuarie, când a avut loc atentatul la redacția publicației, Elsa Cayat a fost singura femeie ucisă de către teroriști. Teroriștii ar fi cruțat o altă femeie, căreia i-au spus că ei nu ucid femei. Există părerea că Elsa a fost executată deoarece era evreu.

Cunoștințele o descriu ca pe o femeie plină de viață, inteligentă, un bun psihanalist cu un veritabil talent literar. Ea a publicat două cărți. Prima dintre ele a apărut în 1998 și poartă titlul Un homme + une femme = Quoi? (Un bărbat + o femeie = Ce?).  Nouă ani mai târziu a apărut cea de-a doua carte intitulată Le desir et la putain (Dorința și curva). Cele două publicații au propulsat-o către lumea literară a Parisului unde a fost recunoscută și apreciată.

S-a născut în Tunisia, dar s-a mutat împreună cu familia într-una din suburbiile Parisului. Și-a început cariera la 21 de ani, lucrând ca medic psihiatru. Ajunsese un psihanalist cunoscut în Paris. Pentru Charlie Hebdo scria articole ce aveau legătură cu psihanaliza, de la subiecte despre autoritatea parentală până la teme despre rădăcinile Holocaustului.

A murit la 55 de ani.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!