Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

O intalnire cu psihanalistul Leslie Sohn


Doctorul Leslie Sohn, psihiatru şi psihanalist, povesteşte despre cei 62 de ani în care a lucrat în domeniul sănătăţii mintale ocupându-se, în special, de pacienţi afectaţi de psihoză.

S-a născut în anul 1919 în Cape Town şi a avut două surori mai mari. A studiat medicina la Universitatea din oraşul natal, mutându-se apoi în Marea Britanie pentru a se specializa în domeniul psihiatriei. A aplicat la Institutul de Psihanaliză din Londra unde a încheiat formarea ca psihanalist în 1952. În cadrul formării s-a supervizat cu Marion Milner şi Hanna Segal. A lucrat la spitalul Maudsley Hospital din 1952 până în 1995.

În lucrarea devenită influentă Unprovoked Assault caută să înţeleagă atacurile violente inexplicabile şi de multe ori bizare ale pacienţilor cu boli psihice. Ipoteza doctorului Sohn indică faptul că la baza actelor violente a existat o provocare, o provocare psihică foarte complexă rezultată din evenimentele traumatice din istoricul pacientului. Victima atacului devine astfel un recipient extern potrivit pentru proiecţiile extreme care sunt puse în scenă, cu ajutorul corpului, în actul violent.

Urmăriţi mai jos un interviu cu psihanalistul Leslie Sohn, o mărturie despre motivaţiile care l-au condus către această profesie, despre întâlnirea sa cu psihanalistul Paula Heimann şi aprecierea pentru Donald Winnicott precum şi alte mărturisiri legate de viaţa şi munca sa.

Un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!