Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Violenta fizica versus violenta verbala


Violenta fizica versul violenta verbala


Fanatismul religios se poate combate cu glume, ironie și sarcasm? Se pare ca nu. Ironia și sarcasmul, cele două arme ale comicului nu sunt gustate de fanatici, în general, și mai ales de către fanaticii religioși, în mod special.

"Lupta" cu terorismul într-un fel care aduce aminte de "terorism" (sub altă formă) nu duce la combaterea terorismului, ci la proliferarea lui. Violenta conține în ea o energie puternică și, sub orice formă ar fi ea, naste aceeași energie într-un alt fanatic.

Poate că înțelegerea cauzelor fanatismului poate conduce la folosirea blândeții, a empatiei, a înțelepciunii, în loc de a folosi violenta verbala. Aceste ingredient pot naște cooperarea... in timp.

Foto: http://www.cartoonmovement.com/project/6

2 comentarii

  1. blindetea isi are rostul in terapii, nu in situatii sociale complexe. la ce ajuta intr-o criza sa mingii pe crestet teroristul/ agresorul, ca e si ei om si l-ai inteles? una e sa studiezi fenomenul, alta e sa nu iti permiti o reactie clara intr-o pb cruciala

    RăspundețiȘtergere
  2. cristiana levitchi16/1/15 17:52

    Empatia si blindetea sint necesare si in negocierea cu teroristii (exista echipe specializate). Daca sunt tratati "de sus" sigur o s-o tina pe a lor si creste conflictul (jocul psihologic pervers). Sub violenta se afla intotdeauna nevoi neimplinite si frustrari mari. Daca echipa de negociere ajunge acolo, atunci poate se mai cruta niste vieti.

    RăspundețiȘtergere

Atentie, se interpreteaza!