Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Winter Sleep vine de la Cannes in cinematografele din Romania


Winter Sleep de Nuri Bilge Ceylan in Romania


Winter Sleep / Somn de iarnă, câștigătorul premiului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2014, va rula în cinematografele din România începând cu 16 ianuarie.

Filmul regizorului turc Nuri Bilge Ceylan, cunoscut și pentru pelicula Once upon a time in Anatolia, este o dramă cehoviană desăvârșită. Winter Sleep spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podișul Anatoliei, care e într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul său, dar si cu sine.Aydin trăiește în micul hotel împreună cu tânăra sa soţie, Nihal, şi cu sora, Necla. De cum vine iarna în sat, hotelul se transformă în adăpost, dar devine în același timp o cușcă ce hrănește animozitățile dintre cei trei. Puțin câte puțin, regizorul dezvăluie caracterul lui Aydin de om autosuficient, multumit cu ce poate realiza cu efort minim. Într-o serie de scene excelente vedem interacțiunea lui Aydin cu soția sa, sora recent despărțită de soțul său și o familie de localnici mult mai săraci, care închiriază una dintre proprietățile lui.

Winter Sleep, declarat o capodoperă, un film sublim, delicat și emoționant, despre iubire, familie și societate este considerat de Chicago Tribune "cea mai bună adaptare a lui Cehov pentru marele ecran".

Scenariul scris de Nuri Bilge Ceylan împreună cu soția sa, actrița și fotografa Ebru Ceylan, preia elemente și teme din opera lui Anton Cehov, dar majoritatea replicilor din film sunt inspirate de propria lor relație, "timpul petrecut scriind a fost scurt, dar cel petrecut în dezbateri a fost mult mai lung", spune Ceylan.

"Una dintre cele mai importante realizări ale anului. Actorii lui Ceylan își interpretează rolurile cu atâta precizie și emoție, încât și Bergman ar fi aplaudat", apreciază Screen International.

winter sleep Nuri Bilge CeylanWinter Sleep - unde ruleaza


Winter Sleep va rula, începând cu 16 ianuarie, în București la Cinema Studio, Cinema Union, Cinema Elvira Popescu, Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, Movieplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema Scala, Cinema Patria, în Pitești la Cinema Trivale, în Cluj-Napoca la Cinema Victoria, în Tîrgu Mureș la Cinema Arta, în Constanța și Brașov la Cityplex, în Craiova la Cinema Modern, în Botoșani la Cinema Unirea, în Iasi la Cinema Republica, în Deva la Cinema Patria și în Piatra Neamț la Cinema Dacia.

Sursă: Asociaţia Culturală Macondo

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!