Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cum sprijinim persoanele varstnice cu dementa?


Cum sprijinim persoanele varstnice cu dementa?


Aceasta este intrebarea la care au incercat sa raspunda astazi specialistii prezenti la masa rotunda Strategii de dezvoltare a asistentei pe termen lung a persoanelor varstnice cu dementa, care a avut loc in cadrul Conferintei Nationale Alzheimer, care se desfasoara zilele acestea la Institutul National de Statistica din Bucuresti.

Reamintim ca dementa Alzheimer reprezinta o provocare la nivel social si economic pentru toate statele membre UE. In Europa, 9 milioane de persoane sufera de dementa, iar in Romania 275.000.

Printre subiectele abordate la masa rotunda amintim: nevoia de a dezvolta servicii integrate cu structura medicala-sociala-psihologica pentru varstnicii cu dementa, standarde minime de asistenta, strategii de diagnostic precoce a dementei, integrarea politicilor in domeniul dementei si asistentei varstnicilor, instruirea profesionistilor - domenii de instruire, nivele de instruire, finantare, circuitul pacientului cu dementa - de la diagnostic la asistenta.

In paralel cu masa rotunda si sesiunile pentru publicul larg care au debutat astazi, au avut loc o serie de conferinte dedicate medicilor, interesul acestora fiind trezit de subiecte ca: studiul FINGER, amplu proiect de cercetare de preventie a declinului cognitiv, Insulina si creierul - relatia cu functiile neurocognitive si alte teme de interes major.

Conferinta Nationala Alzheimer va continua si maine, 28 februarie, cu workshop-uri si conferinte: O noua abordare a bolii Alzheimer, Dilema familiei in adoptarea de institutionalizare a unui membru de familie, Rolul medicului de familie in diagnosticarea si tratamentul bolii Alzheimer, Opinia apartinatorului unui pacient cu dementa Alzheimer; experienta proprie „ce lectii am invatat si ce concluzii am tras”.

Pentru informatii suplimentare referitoare la Conferinta Nationala Alzheimer 2015 va rugam sa ne contactati la media@alzcongres.ro.

Contact: Andreea Grigoroscuta, PR&Media Coordinator, 0722 329 183

Foto: http://www.findapsychologist.org/category/healthcare-topics-issues/alzheimers-dementia/

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!