Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Drumul copiilor catre scoala in diverse zone ale lumiiA merge la scoala poate părea ceva la fel de natural cu a te spăla pe dinţi dimineaţa. Cu toate acestea, pentru unii copii, procesul educaţional se desfăşoară în condiţii extrem de dificile. Pentru alţii, şcolarizarea rămâne un deziderat a cărui împlinire nu se va realiza niciodată.

Dacă unii privesc scoala şi cele asociate ei cu scepticism, alţii visează ca măcar copiii lor să aibă şansa la educaţie. UNESCO vorbeşte într-un studiu recent despre eşecul încercărilor constante şi susţinute de a le oferi tuturor copiilor accesul la educaţie. Cauzele sunt multiple. Una dintre ele este legată chiar de condiţiile rutiere pe care copiii le întâmpină în drumul lor către scoala. Auzim deseori despre situaţii în care unii copii, în special din mediul rural, au de străbătut câţiva kilometri buni până să ajungă la scoala. Iarna, drumul devine aproape imposibil de străbătut.

Există însă şi alte tablouri care conturează dificultăţile pe care le întâmpină micii învăţăcei pe traseu: punţi extrem de înguste deasupra unor prăpăstii halucinante, canioane stâncoase şi periculoase, râuri învolburate, poduri rupte peste ape deloc limpezi şi chiar tiroliene deasupra unor păduri luxuriante. Da, acestea sunt probele peste care trebuie sa treacă unii copii dacă îşi doresc să ajungă la scoala. Par nişte acţiuni extreme, nişte rituri de trecere din basmele cu căpcăuni şi voinicei. Înainte de a vă ajuta copilul la teme, priviţi o clipă mai jos!

Drumul către scoala considerata a fi cea mai izolată din lume, Gulu, China

children-going-to-school-around-the-world-29 children-going-to-school-around-the-world-30 drumul catre scoala copii

Şcolari căţărându-se pe scări, Zhang Jiawan, China de Sud
children-going-to-school-around-the-world-25

children-going-to-school-around-the-world-26

Undeva în Indonezia
children-going-to-school-around-the-world-35

children-going-to-school-around-the-world-49

Deasupra Râului Rio Negro, Columbia. În drum spre scoala
children-going-to-school-around-the-world-56

children-going-to-school-around-the-world-57

O pădure fermecată. India.
children-going-to-school-around-the-world-61

Sri Lanka
children-going-to-school-around-the-world-37

Cu colacul de salvare spre scoala. Filipine.
children-going-to-school-around-the-world-53
children-going-to-school-around-the-world-42

Sursa: boredpanda.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!