Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Formarea in psihanalizaV-ati gandit vreodata cat trebuie sa te formezi ca sa devii psihanalist? Sa explorezi, alaturi de pacient, fantasmele si visele si experientele lui cele mai intime? Sa inveti sa asculti si, mai ales, sa inveti cum sa asculti? Sa te cunosti suficient de bine pe tine in asa fel incat sa poti fi capabil sa-l ajuti in mod real pe cel care vine la tine sa ceara ajutor?

Cauti un psihoterapeut in Bucuresti? Iata recomandarile noastre

Multe dintre psihoterapiile existente la ora actuala propun un demers terapeutic de scurta durata. Psihanaliza este opusul acestui tip de abordare, asa cum va explica unul dintre cei intervievati in filmul de mai jos.

Schimbarea psihica este posibila doar alocand suficient timp unui astfel de demers.

Despre formarea in psihanaliza veti afla urmarind filmul de mai jos regizat de Anne Ward si Dan Susman in colaborare cu Institutul de Psihanaliza din Londra.

Citeste despre psihoterapia psihanalitica a unui copil Asperger

Michael Brearley, Presedintele Comitetului de Formare, va vorbi despre ceea ce inseamna profesia de psihanalist. Josh Cohen va oferi informatii legate de aplicarea unui candidat pentru a deveni psihanalist in cadrul Institutului si despre pasii pe care trebuie sa-i parcurga in procesul formativ.Psihanaliza si gandirea psihanalitica in psihoterapie

Sursa: http://www.psychoanalysis.org.uk/audiovisual_training.htm

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

Alexa Plescan

este psiholog.

Toate articolele acestui autor

www.cafegradiva.ro

Un comentariu

  1. Interesant de observat copiile Ganditorului si a lui Venus de la Hamangia pe biroul lui J. Cohen !

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!