Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Ursuleti de plus mutilati sau despre destinul obiectelor tranzitionaleKent Rogowski este un designer originar din Brooklyn al carui proiect, pe care l-am ales pentru astazi, trateaza o fateta a relatiei dintre copiii mici si unele dintre jucariile acestora investite intr-un mod special. Proiectul se numeste Bears si arata fotografiile unor ursuleti de plus carora li s-a scos materialul din care erau fabricati in interior, fiind reconstruiti in asa fel incat sa arate ca niste obiecte mutilate.

Kent Rogowski vorbeste astfel despre o experienta foarte intima varstei mici, despre o experienta care abordeaza tema iubirii si pe cea a urii, deopotriva. Lucrarile sale pot parea grotesti, aceasta dimensiune fiind perceputa astfel tocmai pentru ca ea desemneaza o experienta autentica a primilor ani de viata ai fiintei umane. Este vorba despre relatia cu obiectele tranzitionale, relatia care implica ingrijire, afectiune, preocupare, dar si cruzime, mutilare, vatamare. Aceste emotii si sentimente opuse sunt proiectate de copil asupra obiectului investit de catre cel mic intr-un mod special. Aceste jucarii il ajuta pe copil sa faca fata separarilor specifice varstei, se isi descopere propria lume afectiva si sa invete sa isi accepte lumea interna cu toate paradoxurile sale.

Mutilarea obiectului de catre copil da dovada de afectiunea celui mic pentru jucaria sa.

Alexa Plescan

este psiholog.

Toate articolele acestui autor


www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!