Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, Bucuresti, 24-27 iunie 2015


congresul international al asociatiei mondiale de psihiatrie 2015

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, Bucuresti, 24-27 iunie 2015


Romania, implicata intr-un dialog continental si global privind sanatatea mintala: Integrarea medicinei de familie, a psihiatriei si a sanatatii publice spre imbunatatirea sanatatii globale de-a lungul vietii


In perioada 24-27 iunie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucuresti va avea loc Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2015 Bucharest International Congress) cu tema "Ingrijirea primara a sanatatii mintale: inovatie si transdisciplinaritate", organizat de Asociatia Mondiala de Psihiatrie, Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Asociatia Romana de Sanatate Publica si Management Sanitar.

Romania va fi implicata intr-un dialog continental si global privind sanatatea mintala, integrarea medicinei de familie, a psihiatriei si sanatatii publice spre imbunatatirea sanatatii globale de-a lungul vietii, in acest sens si tematica abordata la congres:
  • Protejarea sanatatii populatiei si a indivizilor prin promovarea modalitatilor de preventie, 
  • Evaluarea si imbunatatirea sistemelor de sanatate, a echipelor medicale si a politicii de sanatate, 
  • Provocarile de astazi in asistenta primara, sanatatea mintala si in integrarea sanatatii publice, 
  • Studiu al comorbiditatii: Formare, Servicii si Politica Sanatatii, 
  • Formarea profesionistilor din domeniul sanatatii in secolul 21 si crearea echipelor medicale integrate, 
  • Rolul tehnologiei comunicarii si a informatiei in performanta sistemelor de sanatate, 
  • Etica medicala si mentoratul in profesiile din domeniul sanatatii.

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti / WPA 2015 Bucharest International Congress propune o paradigma noua, sistemica, sistematica si integrativa pentru sanatatea populatiei, a sistemelor sanitare si a politicii sanatatii: o colaborare in echipa intre medicina de familie, psihiatrie si sanatate publica care aduce dupa sine un management mai bun al bolilor psihiatrice - gradul de prevalenta cel mai ridicat in grupul bolilor netransmisibile.

Lansarea acestui model se va realiza la Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti in colaborare cu Organizatia Mondiala a Medicilor de Familie si cu Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica de la Paris si se vor prezenta aspecte privind relatia sanatate-economie, analizand care sunt consecintele economice si financiare a tarilor in ceea ce priveste investitiile adecvate in sanatatea cetatenilor si a sistemelor sanitare, care sunt provocarile si care sunt solutiile. Pe langa o alocare corespunzatoare de fonduri si resurse, in primul rand trebuie dezvoltata o politica de preventie si depistare prococe. Trebuie sa dezvoltam nu numai echipe si servicii medicale integrate, ci si programe de preventie. Date epidemiologice spun ca 50% din bolile psihiatrice se afla deja in individ la varsta de 14 ani, insa evolutia unor astfel de manifestari clinice nu e observata si depistata deoarece procentul copiilor care ajung la psihiatru pana la aceasta varsta este infim.

Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie este un eveniment unic, aducand impreuna, pentru prima data in Romania, somitati mondiale remarcabile: Presedintele Asociatiei Mondiale a Medicilor de Familie - Prof. Michael Kidd, Presedintele Asociatiei Americane de Psihiatrie - Prof. Paul Summergrad, Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie - Prof. Dinesh Bhugra, Presedintele Asociatiei Mondiale Medicale - Prof. Margaret Mungherera, Presedintele Asociatiei Europene de Psihiatrie - Prof. Wolfang Gable, Presedintele Colegiului Psihiatrilor din Hong Kong - Prof. Linda Liam etc.

Cu o participare estimata la peste 1.500 de profesionisti din 60 de tari din domeniile psihiatriei, medicinei de familie si sanatatii publice, la Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie vor avea loc 6 conferinte plenare, 44 de simpozioane si 15 workshopuri in cadrul unui program stiintific complex si extins (atasat), care pune accent pe modele de colaborare transdisciplinare. Subliniem ca transdiciplinaritatea este esentiala pentru dezvoltarea sistemelor sanitare, pentru abordarea sanatatii in general si, in particular, pentru abordarea sanatatii bolilor care se prezinta in mod co-morbid, adica coexista.

Pentru mai multe informatii despre Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti, va rugam sa accesati site-ul evenimentului http://wpa2015bucharest.org.

Acreditare presa pentru Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucuresti: Pentru a facilita accesul la eveniment, va invitam sa completati Formularul de acreditare presa atasat. Dupa primirea Formularului de acreditare completat pe adresa de e-mail media@wpa2015bucharest.org veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Contact pentru Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie:
Andreea Grigoroscuta, PR&Media Coordinator, media@wpa2015bucharest.org, 0722 329 188

Cauti un psihoterapeut Bucuresti? Iata recomandarile noastre

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!