Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Phoenix, iubirea cu doua fete. Din 5 iunie


iubirea phoenix christian petzold nina hoss

Phoenix, iubirea cu doua fete


Iubirea. Un cuvânt atât de folosit si un sentiment atât de indispensabil. Iubirea e peste tot, in viata reala, in articole, in carti, in filme si tot nu ajungem la saturatie. Fie ca este impartasita sau nu, iubirea este motorul nostru.

Iubirea nu este doar roz. Suferintele, sacrificiile, dezamagirile sunt si ele prezente, dar peste toate acestea trebuie sa trecem. Ne regeneram, precum Phoenix, din propria cenusa pentru a reincepe.

iubirea phoenix christian petzold

Din 5 iunie ne vom reinnoi fortele. Vom vedea ce inseamna cu adevarat sa ne renastem in numele iubirii. Vom invata cum sa ne ridicam dupa ce cadem. Nu veti uita niciodata povestea pe care urmeaza sa o vedeti, despre un labirint al iubirii, din care scapa cine se regaseste!

Imaginati-va ca sunteti in perioada celui de Al Doilea Razboi Mondial in Germania, un peisaj in care iubirea abia poate sa respire. Nelly (Nina Hoss) a supravietuit razboiului, dar fata ei este complet desfigurata. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nici o veste. El este singurul motiv pentru care a reusit sa ramana in viata. Intre timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moarta si cauta o modalitate de a-i mosteni averea. Nelly intra in viata lui sub o alta identitate, iar Johnny nu o recunoaste. In schimb, ii aduce aminte de sotia lui si ii propune sa o transforme in vechea Nelly pentru a intra in posesia averii sale. Chiar daca el s-ar putea sa fie un tradator, chiar daca ii accepta planul sau perfid, o parte din ea inca il iubeste. Vrea sa isi redea vechea viata si sa inteleaga cine a fost si cine o sa fie. Oare iubirea, desi tradata, are puterea sa reinvie?

iubirea phoenix nina hoss

Iubirea poate sa fie oarba si secretele pot trece pe lânga noi. Dar vin si momente in care ne dam seama ca este posibil ca partenerul sa aiba de fapt doua fete. Atunci alegerea ne apartine si trebuie sa ne confruntam cu propriile sentimente. Il iertam sau punem punct relatiei? Personajul principal din Phoenix, Nelly, are aceeasi dilema. Se agata de iubirea lui Johnny, dar trebuie sa se decida incotro sa se indrepte.

Regizorul Christian Petzold plaseaza actiunea intr-o perioada des ecranizata, dar reuseste sa descopere o perspectiva noua prin prisma unei iubiri atipice. Filmul ne arata ce masti purtam si ce minciuni ne spunem noua insine in umbra tragediei si a secretelor.

Phoenix, in regia lui Christian Petzold este cu siguranta un must see. O sa il vedem pe marile ecrane, incepând cu 5 iunie! De neratat!


Pagina de facebook: https://www.facebook.com/phoenixfilmul

* Cu sprijinul Goethe-Institut București, German Films, MEDIA
* Parteneri media: Ziare.com, Rol.ro, Cinemagia, Radio România Cultural, Revista Unica, Garbo.ro, 9AM, Ziarul Ring, Eva.ro, Revista Accente, Revista Biz, CafeGradiva, Psihoo.ro, Societatesicultura, CinemaRx, Hyperliteratura, Ziarul Metropolis

Film distribuit de Asociatia Culturala Macondo
Anca Truta
0725 925 313
asociatia.macondo@gmail.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!