Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Suicid fals: Internat la psihiatrie dupa ce a testat serviciul Facebook de prevenire a suicidului


suicid prevenire facebook sinucidere

Suicid fals: Internat la psihiatrie dupa ce a testat serviciul Facebook de prevenire a suicidului


Saptamanile trecute californianul Shane Tusch, un electrician de 48 de ani, a fost internat pentru trei zile intr-o institutie psihiatrica pentru ca a publicat pe Facebook o postare in care anunta ca ar intentiona sa se sinucida.

Intentia reala a lui Shane Tusch, dupa propriile-i declaratii, a fost de a testa noul program de prevenire a suicidului creeat de reteaua de socializare Facebook. In consecinta a postat pe Facebook cum ca ar vrea sa se spanzure de podul Golden Gate din San Francisco. Un membru al retelei Facebook a anuntat politia, care l-a retinut si internat la psihiatrie.

In institutia psihiatrica lui Shane Tusch i-au fost administrate teste medicale, dar, dupa cum sustine, nu i-a fost acordata nici o forma de sprijin moral.

Urmare a gestului sau, Facebook i-a blocat contul de utilizator.

Concluzia lui Shane Tusch este ca experienta sa arata pericolul unor initiative precum aceea a retelei Facebook. Potrivit lui Shane Tusch, Facebook nu trebuie sa se implice in prevenirea suicidului, ci sa lase asta in sarcina familiei si a prietenilor.

De aceeasi parere este si grupul de lobby Consumer Watchdog, care i-a trimis o scrisoare lui Mark Zuckerberg solicitandu-i suspendarea programului de prevenire a suicidului pana in momentul in care va afla o solutie prin care Facebook sa nu incalce drepturile individuale - cum ar fi privarea de libertate (in cazul lui Stephen Tusch, de peste 70 de ore).

Programul de prevenire a suicidului al retelei Facebook


Facebook a anuntat in februarie ca si-a extins programul de prevenire a suicidului, membrii retelei putand de acum sa raporteze postarile care le fac impresia ca ar descrie tendinte suicidare, asa incat ca autorul acestor postari sa primeasca ajutor calificat.

Psihoterapeut bun Bucuresti - cum il gasesti 

Astfel alertata, reteaua Facebook urmeaza sa ia legatura cu persoana banuita de tendinte suicidare de indata ce ea intra din nou in retea si sa ii propuna, in diferite moduri, sa primeasca ajutor competent.

Rămâne la latitudinea retelei Facebook sa decida daca exista un risc iminent ca persoana respectiva sa se sinucida si daca va contacta, in consecinta, politia locala pentru un welfare check al persoanei.

Sursa: BBC
Foto: BidnessEtc

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!