Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cate psihoterapii se pot urma in acelasi timp?


Sunt persoane care urmeaza in paralel o terapie individuala si una de cuplu. Nu se exclud.

De asemenea, mai toti participantii la grupul de psihodrama sunt intr-o psihanaliza sau psihoterapie individuala. Nu stiu daca acesta e modelul, probabil ca nu, dar asa e situatia in grupul pe care-l cunosc.

Daca insa vorbim de doua relatii terapeutice, doi analisti de exemplu, situatia se schimba radical. Gandul de a urma o alta terapie de acelasi tip cred ca merita analizat, deoarece vorbeste despre ceva din ce se intampla in prima terapie.

In concluzie cred ca in dispozitive diferite urmarea a doua terapii in paralel este posibila si indicata. Dispozitive diferite: individual, de cuplu, de familie, de grup, institutionala.

Psihoterapeut bun Bucuresti - cum il gasesti 

In schimb urmarea in paralel a unei terapii echivalente ca dispozitiv este o problema. Doua terapii individuale in paralel, doua terapii de cuplu in paralel etc.

Comentariu de Claudiu Ganciu la propriul articol "Grupul - cand e intr-o situatie analitica?"

Foto: hypnotherapy-warrington.com

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!