Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

A citi, a scrie, a judeca

luni, 29 iunie 2015

roland jaccard cioran jules renard

Nu sunt rau, ci partinitor. Imi marturisesc doar gusturile, care sunt cele mai failibile din cate stiu. Fara teorie, fara sistem. Cartea buna e aceea care imi place. Pregatiti-va!

Odata ce un critic e interesant, el ajunge sa insemne mult mai mult decat autorul pe care il studiaza. Cel ce citeste nu e cu nimic mai prejos decat cel care scrie.

Cioran scrie prea bine pentru a fi sincer, spun detractorii lui. Iata genul de prostii la care ne vom abtine sa raspundem.

Nimeni, exceptand doar cazurile de extrema debilitate, nu a scris vreodata pentru a-si exprima opiniile sale autentice, ci pentru a disimula ceea ce ascunde in sine. Sa le smulgem mastile criticilor!
Roland Jaccard

Cand alege sa vorbeasca despre o carte in detrimentul alteia, criticul ar putea exclama si el precum monarhul care ii atribuie unei curtezane o pensie ravnita de altele zece: "Am facut noua nefericite si o ingrata!"
Roland Jaccard

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

...si semnati-va cu nume sau pseudonim

Atentie, se interpreteaza!