Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

A citi, a scrie, a judeca


roland jaccard cioran jules renard

Nu sunt rau, ci partinitor. Imi marturisesc doar gusturile, care sunt cele mai failibile din cate stiu. Fara teorie, fara sistem. Cartea buna e aceea care imi place. Pregatiti-va!

Odata ce un critic e interesant, el ajunge sa insemne mult mai mult decat autorul pe care il studiaza. Cel ce citeste nu e cu nimic mai prejos decat cel care scrie.

Cioran scrie prea bine pentru a fi sincer, spun detractorii lui. Iata genul de prostii la care ne vom abtine sa raspundem.

Nimeni, exceptand doar cazurile de extrema debilitate, nu a scris vreodata pentru a-si exprima opiniile sale autentice, ci pentru a disimula ceea ce ascunde in sine. Sa le smulgem mastile criticilor!
Roland Jaccard

Cand alege sa vorbeasca despre o carte in detrimentul alteia, criticul ar putea exclama si el precum monarhul care ii atribuie unei curtezane o pensie ravnita de altele zece: "Am facut noua nefericite si o ingrata!"
Roland Jaccard

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!