Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Alba ca Zapada: o poveste fotografica despre oameni cu albinism


albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-1

O poveste fotografica despre fragilitate, forta, frumusete si stigmatizare. Iata proiectul fotografic al artistei Sanne de Wilde despre oameni cu albinism, numit, foarte sugestiv Alba ca Zapada. Albinismul este o afectiune congenitala care consta in lipsa totala sau partiala a pigmentilor la nivelul pielii. Persoanele afectate de albinism au pielea alba, parul foarte deschis la culoare si irisul albastru sau rosiatic.

Alba ca Zapada este povestea cuiva marginalizat si exclus. Asemenea oamenilor considerati anormali pentru ca nu arata, sau nu se poarta, sau nu gandesc precum majoritatea. Sanne de Wilde opineaza ca majoritatea persoanelor, atunci cand intalnesc ceva nou, ceva ce nu inteleg, au tendinta de a cataloga acest ceva ca fiind anormal. Dorinta ei este de a explora, prin intermediul fotografiilor, conditia si sentimentelor celor cu albinism.
Ei sunt o metafora, un simbol al stereotipiei, ei intruchipeaza ideea eronata despre slabiciunea si fragilitatea fizica umana, precum si pe cea despre forta invincibila. Atinsa de frumusetea lor care te lasa fara rasuflare am incercat, in aceasta serie, sa scot in evidenta impresia puternica pe care mi-a lasat-o aceasta fragila alba-ca-zapada. (Sursa)

Psihoterapeut bun Bucuresti - cum il gasesti 

Fotografiile lui de Sanne sunt foarte puternice. Odata ce le-ai privit, ele te bantuie. Trimit cu gandul la fenomenul de bullying si la stigmatizarea celor diferiti. Uitandu-te la aceste imagini de un alb intunecat mai degraba decat luminos, ca privitor, traiesti o experienta care te schimba. Oamenii care s-au lasat expusi aparatului de fotografiat sunt consumati de lumina.

albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-2

albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-3

albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-4

albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-4

albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-5

albinism-sanne-de-wilde-alba-ca-zapada-6

Alexa Plescan

este psiholog.

Toate articolele acestui autor

Psihoterapeut Bucuresti - aici

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!