Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Filme pentru liceeni - conferinta internationala si lansarea de proiect


filme pentru liceeni proiectul

Filme pentru liceeni - conferinta internationala si lansarea de proiect


Asociatia Culturala Macondo in parteneriat cu asociatia elvetiana Lanterna Magica, anunta lansarea proiectului Filme pentru liceeni, ce propune utilizarea filmului ca metoda alternativa de educatie.

Conferinta internationala organizata de cele doua asociatii va avea loc la Bucuresti, în perioada 21-23 iulie si va reuni experti in educatie cinematografica, membri ai industriei cinematografice si ONG-uri specializate in educatie non-formala, cadre didactice si reprezentanti ai institutiilor de invatamant, pentru schimburi de bune practici. Discutiile vor viza sistemul de educatie romanesc si european si beneficiile utilizarii filmului ca metoda de predare.

Publicul larg este invitat la 22 iulie la un studiu de caz sustinut de expertii Raphaël Chevalley si Raphaëlle Pralong despre educatia cinematografica în Europa. Cei doi fac parte din Lanterna Magica, un club international pentru copii fondat în Elvetia, cu experienta de peste 20 de ani in derularea de activitati de educatie pentru tineri. Toti cei interesati de metodele aplicate de asociatia lor în numeroase tari din jurul lumii, precum Elvetia, Franta, Italia, Spania, Maroc, Senegal, Argentina sau Mexic, sunt asteptati sa participe la prezentare.

Ziua de 23 iulie este dedicata cadrelor didactice de liceu din localitatile de implementare a proiectului Filme pentru liceeni: Bucuresti, Timisoara, Rasnov, Corabia, Caracal, Moinesti, Moreni, Slobozia, Slatina, Toplita, Targoviste, Ramnicu-Valcea si Giurgiu. Profesorii de liceu sunt asteptati sa discute cu invitati precum Boglarka Nagy (responsabil de proiecte de film şi al cinematografului Elvire Popesco), Raluca Iacob-Pop (coordonator Sustine Cultura în Educatie), Delia Lungu (psiholog Intuitext), Ileana Bîrsan (critic de film), Florin Barbu (critic de film), Rodica Dominiteanu (coordonator Cinema-Edu). Tot la 23 iulie expertii elvetieni vor sustine un workshop introductiv despre educatia cinematografica si vor prezenta o imagine de ansamblu a metodei de predare ce urmeaza sa fie propusa în cadrul proiectului Filme pentru liceeni.

Înscrierile la studiul de caz din 22 iulie si înscrierile pentru cadrele didactice invitate în ziua de 23 iulie se realizeaza pe site-ul www.filmepentruliceeni.ro. Accesul la conferinta este gratuit, în baza înscrierii si confirmarii primite din partea Asociatiei Culturale Macondo, întrucat locurile sunt limitate.

Filme pentru liceeni: "Filmele bune se cunosc din scoala"


Proiectul Filme pentru liceeni isi propune sa demonstreze cum filmul poate fi utilizat în implicarea tinerilor în activitati prin care îsi pot dezvolta abilitatile critice si creative pe teme sociale si culturale. Noutatea proiectului este dezvoltarea unei metodologii educationale prin film, care va contribui la inovarea metodelor de învatare pentru liceeni cu varste cuprinse între 14-18 ani, din Romania. Acest scop va fi îndeplinit prin facilitarea predarii si dezbaterii de teme sociale relevante pentru societatea autohtona, cu ajutorul filmelor. Planul de lectii inovator este completat de o selectie de sase filme europene care vor fi vizionate în perioada octombrie 2015 – iunie 2016 de 10.000 de liceeni si de sase sesiuni de formari pentru 50 de cadre didactice.

Proiectul Filme pentru liceeni este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul Filme pentru liceeni este sustinut de Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Bucuresti si Casa Corpului Didactic Bucuresti.


Proiectul Filme pentru liceeni - organizatori


Lanterna Magica este un club international de cinema pentru copii, fondat în Elvetia, cu o existenta de peste 20 de ani. Obiectivele sale constau în încurajarea tinerelor generatii în studiul culturii cinematografice si în oferirea de instrumente pentru a întelege imaginile cu care ei interactioneaza zi de zi. În perioada 11 septembrie 2013 – 25 iunie 2014, cele 75 de cluburi Lanterna Magica existente în Elvetia au adus 220.000 tineri la evenimentele lor.

Înfiintata în 2007, Asociatia Culturala Macondo detine o experienta considerabila în dezvoltarea de proiecte în domeniul cultural, cu precadere în cel cinematografic, dar si în distributia de filme de arta pe piata din Romania.

Pentru detalii despre proiectul Filme pentru liceeni va rugam sa ne contactati:
Diana Cercel, coordonator proiect
Telefon: 0723.234.005
Email: diana@asociatiamacondo.ro
https://www.facebook.com/filmepentruliceeni
http://filmepentruliceeni.ro/

www.cafegradiva.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!