Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Freud fata cu Cervin


freud cervin pfister
In micuta si splendida sa carte Comment Woody Allen peut changer votre vie, Eric Vartzbed povesteste ca un prieten al lui Freud, pastorul Pfister, i-a trimis cadou o sculptura de bronz ce reproducea in miniatura muntele Cervin. In scrisoarea de multumire, Freud comenteaza cu umor:
E destul de usor sa ii dam acestui munte Cervin o semnificatie. Scara de 1 : 50 000 se refera la masura in care destinul ne implineste dorintele si in care ne ducem la bun sfarsit proiectele...

P. S. 1 Apropo de tsunami-ul din Japonia [din 2011 - n. trad.], Alain Bonnand imi scrie:
Sper ca n-ai pierdut ocazia de a face o mica baie tokyota sau de a juca ping-pong pe vreo plaja din nord in aceasta nenorocita zi (un ferry si toti pasagerii sai, doua trenuri de calatori, un oras portuar de zece mii de locuitori: iata multe povesti de dragoste care si-au aflat rezolvarea in cateva minute. Sa te mai sinucizi dupa toate astea? Unele cochetarii sunt de-a dreptul imposibile...).

P. S. 2 Julien Green povesteste in Jurnalul sau acest fapt divers:
Noaptea, o tanara fata a fost injunghiata in Central Park, probabil de un nebun. Avea la ea manuscrisul unui jurnal pe care il tinea cu regularitate.
Pe ultima pagina a jurnalului scrisese urmatoarele cuvinte:
Nu mi se intampla niciodata nimic.

Traducere din limba franceza de Dorin-Liviu Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!