Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Psihanaliza comicapsihanaliza psihanalistul psychoanalysis

Psihanaliza comica


...adica psihanaliza transpusa in comics... asadar nu chiar comica (poate doar involuntar!), ci psihanaliza in benzi desenate.

Psihoterapeut Bucuresti - click aici

Asa cum intr-o epoca, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost transpusa de desenatorii americani de benzi desenate, in adevarate seriale - pasionante!

Am mai publicat in trecut instantanee ale acestor misteries, cu psihanalistul ca figura centrala, in articole precum "Psihanaliza in benzi desenate". Adaugam astazi noi piese la dosarul psihanalistului asa cum a fost portretizat in benzi desenate.

Despre psihanaliza si figura psihanalistului in film vedeti imagini in "Divanul si ecranul"

Putem ghici din aceste imagini dramatizate, din atmosfera de mister cu care este invaluita figura psihanalistului si din replici, din intensitatea tablourilor - nu doar potentialul de senzational la public al "noii stiinte" - pe atunci a psihanalizei, ci, bineinteles, si proiectiile - comune, precum si ale desenatorilor, care, nu-i asa, mai trebuiau totusi, pe de alta parte, sa se si documenteze un pic.

Si totusi, desenatorii arata, de pilda prin sapoul de mai jos, ca inteleg destul de corect noua, revolutionara, spectaculoasa metoda stiintifica numita psihanaliza!

psihanaliza psihanalist psychoanalysis
ACEST BARBAT ESTE PSIHIATRU! In camera sa de consultatii linistita, discreta si decorata cu gust intra acela deranjat emotional... tulburat mental... cautand mangaiere si intelegere de sine. Cu ajutorul sau aceste persoane sunt capabile sa sondeze in propriul lor minti subconstiente si sa afle radacinile si cauzele problemelor lor. Cu ajutorul sau calificat aceste persoane sunt capabile sa descopere incidentele uitate... sentimentele suprimate... resentimentele si dusmaniile ingropate care, odata aduse la lumina si reexaminate, reevaluate si rezolvate intr-o modalitate mult mai sanatoasa si mai satisfacatoare decat in trecutul indepartat si intunecat, odata ce usa trecutului este deschisa, lumina intelegerii plonjeaza in intunericul subconstientului, iar sanatatea, fericirea si pacea mintii vor fi obtinute. Iar aceasta sondare, aceasta deschidere de usi, aceasta luminare, aceasta descoperire si reexaminare si reevaluare este realizate prin metoda stiintifica azi cunoscuta ca PSIHANALIZA!

psihanaliza psihanalistii psychoanalysis

psihanaliza psihanalistii psychoanalysis

psihanaliza psihanalist psihoterapeut Bucuresti
Si acum cea mai revolutionara idee prezentata vreodata de benzile desenate! Descopera cele mai ascunse secrete ale oamenilor aflati in cautarea pacii sufletesti in magazinul New Direction al E. C. ...

Cititi despre Psihanaliza, Sigmund Freud, freudismul si psihanalistii

psihanaliza psihanalist psihoterapeut bun Bucuresti
Noua Directie a E. C.! O lovitura, a doua lovitura, doua magazine! O stanga aplicata corp la corp... si o dreapta la cap! Povesti cu oameni care isi cauta sanatatea si fericirea prin teribila, dar emotionanta lume a medicinei reale! Povesti cu oameni aflati in cautarea pacii sufletesti prin stiinta moderna a psihanalizei! Cautati-le la chioscul de ziare din cartier!

Surse: UCLA Library Special Collections Blog, goodreads

Psihoterapia psihanalitica a unui copil Asperger

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!