Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Depresie? Poti afla daca ai depresie dupa felul in care folosesti telefonul mobil


depresie telefonul mobil

Depresie? Poti afla daca ai depresie dupa felul in care folosesti telefonul mobil


Felul in care iti folosesti telefonul mobil poate arata daca esti sau nu in depresie, spun datele unui mic studiu realizat recent si publicat la 15 iulie in Journal of Medical Internet Research.

Studiul a fost realizat prin implicarea a 28 de persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 58 de ani, care au descarcat o aplicatie Android. Aplicatia se numeste Purple Robot si, folosind GPS-urile telefoanelor, aduna informatii despre locatiile utilizatorilor si despre cat de des isi deschid ei telefoanele (inregistrand de cate ori ecranele telefoanelor sunt sau nu active). Acuratetea rezultatelor obtinute astfel este de 87%.

O poveste despre depresie si anxietate

Participantii au completat si un chestionar menit sa identifice simptomele de depresie.

Rezultatele au fost urmatoarele: cam jumatate dintre participanti nu aveau simptome de depresie, cealalta jumatate aveau simptome mergand pe o scara de la depresie usoara la depresie severa.

S-a mai constatat ca persoanele identificate cu simptome de depresie tind sa isi petreaca mai mult timp acasa, sa isi foloseasca mai mult telefoanele (in medie cam 68 de minute pe zi, fata de media de 17 minute zilnic a unei persoane fara depresie), sa aiba un program mai neregulat (de pilda sa plece de acasa la serviciu la ore diferite) si sa mearga mai putin intr-alte locatii - fata de cele fara simptome de depresie.

Aplicatia nu spune si cum anume isi folosesc telefonul persoanele cu depresie, dar probabil ca pentru a naviga pe internet si pentru a juca jocuri, ceea ce le permite sa evite sa se gandeasca la sentimente dureroase sau la dificultatile relationale.

Depresie si stigmatizare in accidentul aviatic din Alpi

Sursa: LiveScience.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!