Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Nicolas Sarkozy si ping-pong-ul


nicolas sarkozy ping-pong

Nicolas Sarkozy si ping-pong-ul


Pentru majoritatea francezilor Nicolas Sarkozy este un extraterestru sosit direct de pe planeta Marte cu Mein Kampf drept unica impartasanie. Prietenul meu Tahar Ben Jelloun, care a dejunat cu el, mi-a spus ca filmul lui preferat este Ordet de Dreyer si ca se arata pasionat de opera lui Murnau.

Super-Sarko pe canapea

Cum Tahar e un cinefil avizat, am fost realmente surprins, dar gata sa-l cred. L-am vazut din intamplare pe Sarkozy chiar si jucand tenis de masa la un liceu tehnic. Nu era rau. Un bun jucator de ping-pong dispune de un usor avantaj intr-o campanie prezidentiala. Ar putea chiar sa ii faca fata lui DSK [in aprilie 2011 - n. trad.], care este redutabil la sah blitz. Eu am platit pretul intr-un turneu la Lutétia. Daca alegerile prezidentiale s-ar juca pe masa de sah si pe masa de tenis de masa, mai degraba decat pe subiecte tocite ad nauseam, abia asta ne-ar permite sa avem in fine o apreciere limpede asupra capacitatilor candidatilor.

Alergatorul de cursa lunga si ping-pong-istul

Traducere din limba franceza de Dorin-Liviu Bîtfoi

Roland Jaccard

este scriitor. Nihilist, a fost un apropiat al lui Cioran şi Louise Brooks. A scris mult despre psihanaliză. Trăieşte la Paris.

Toate articolele acestui autor

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!