Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Copiii cu tulburari psihice merg de obicei la pediatri


sanatate mintala copii psihiatri

Copiii cu tulburari psihice merg de obicei la pediatri


Cel putin aceasta este situatia copiilor americani (oare care este situatia copiilor romani?).

Doar unul din trei copii americani diagnosticati si tratati pentru tulburari psihice merg in acest scop la medicul lor generalist, ne arata un studiu publicat astazi, 12 octombrie, in jurnalul Pediatrics.

Studiul a utilizat datele unui sondaj realizat la nivel national, cercetatorii analizand datele a aproximativ 43 000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 21 de ani, pentru perioada 2008-2011.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca circa 35% din copii tratati pentru tulburari psihice in ultimul an merg numai la medicul generalist, prin comparatie cu circa 26% care au mers doar la psihiatri si cu 15% care au mers doar la psihologi si la asistenti sociali.

Cam unul din zece copii de varsta scolara din Statele Unite ale Americii are o problema de sanatate mintala. Realitatea dura este ca nu exista, pentru acestia, suficient de multi psihiatri de copii, drept care in ultimii ani specialistii in asistenta primara, indeplinind rol de pediatri, s-au implicat in identificarea si gestionarea problemelor de sanatate mintala ale copiilor.

In cadrul studiului aproape 1 800 de copii au fost identificati ca avand o tulburare psihica in ultimul an, majoritatea suferind de ADHD si de anxietate si tulburari afective. Copiilor cu ADHD le-a fost prescrisa medicatie in procent de 74% in cadrul serviciilor de ingrijire primara, in timp ce copiilor cu anxietate si tulburari afective - intr-un procent de 60%. Se poate vedea cum, si din acest unghi, rolul serviciilor de ingrijire primara este mai important decat cel al psihiatrilor de copii.

Trebuie precizat ca studiul nu a gestionat informatii despre serviciile de sanatate mintala ale scolilor, programelor de asistenta juridica juvenila si organizatiile de binefacere pentru copii, si, totodata, nu a avut in vedere numarul copiilor care ar putea avea o tulburare psihica nedepistata si / sau netratata.

Conducatoarea cercetarii, dr. Jeanne Van Cleave, pediatru la MassGeneral Hospital for Children din Boston, concluzioneaza ca toate aceste rezultate indica foarte explicit locul si rolul important pe care medicii generalisti il joaca pentru sanatatea mintala a copiilor.

Sursa: livescience.com

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!