Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Terapie funerara pentru cei cu ganduri suicidareterapie suicid tentativa sinucidere coreea sud

Afla cum e sa fii mort pentru o zi! Iata o solutie propusa in Coreea de Sud pentru cei cu ganduri suicidare si tentative de sinucidere. Oamenii cu ideatie suicidara sunt inchisi intr-un sicriu pentru a trai "pe viu" experienta mortii. O practica extrem de bizara, ar putea parea. Totusi, ea se pare ca da roade in Coreea de Sud unde 40 de oameni se sinucid in fiecare zi.

Coreea de Sud se confrunta cu o adevarata criza privind actele suicidare, fiind a doua tara din lume cu cea mai crescuta rata de sinucideri. Multi dintre cei care recurg la astfel de metode sufera depresii cronice date fiind presiunile vietii moderne si factorii psihologici personali care influenteaza aceste decizii. In acest context au luat nastere scolile care ofera "experienta mortii" celor care se gandesc sa-si curme viata. Ei sunt invatati, la propriu, ce inseamna sa mori. Sunt inchisi in sicrie pentru zece minute in care sunt invitati sa reflecteze asupra vietii lor. Li se insceneaza chiar si niste servicii funerare in care li se explica faptul ca problemele fac parte din viata obisnuita a oamenilor, ca trebuie sa le accepte si ca trebuie sa incerce sa gaseasca bucurie in greutatile lor. Printre studentii care primesc acces la acest tip de terapie "funerara" fac parte cei care se simt foarte impovarati de responsabilitatile scolare, parinti care se simt fara nici o valoare dupa ce copilul le-a plecat de acasa, batrani speriati ca poverile financiare nu vor putea fi suportate de familiile tinere.

terapie suicid tentativa sinucidere coreea sud 1

Citeste si Bullying si suicid

Dupa ce trec cele zece minute in care persoanele sunt inchise in sicriu, ele ies afara si sunt incurajate sa astearna in scris ganduri catre famillile lor in care sa le spuna cum se simt dupa aceasta experienta. Obiectivul este acela de a-i face pe cei cu ganduri suicidare sa constientizeze prejudiciile colaterale ale actiunilor lor, sa se gandeasca la durerea pe care o cauzeaza celor dragi. In final, sa ajunga sa reconsidere tentativele autodistructive. Multi dintre cei care experimenteaza aceasta practica ciudata marturisesc ca atunci cand ies din sicriu se simt inviorati, eliberati de probleme si ca ajung sa aprecieze viata. Unii studenti izbucnesc in plans, altii par traumatizati. La sfarsit, li se spune ca
acum ca ati vazut cum se simte moartea, ati ramas totusi vii si trebuie sa luptati!
Singura tara in care rata sinuciderii este mai mare decat in Coreea de Sud este Guyana, o mica tara din America de Sud. In Guyana se inregistreaza 44,2 sinucideri la 100 000 de locuitori. Conform statisticilor Organizatiei Unite a Sanatatii, urmeaza Coreea de Sud unde 28,9 oameni aleg sa-si curme viata la 100 000 de locuitori.

terapie suicid tentativa sinucidere coreea sud 2

Sursa: dailymail.co.uk

Cauti un psihoterapeut in Bucuresti? Iata recomandarile noastre

2 comentarii

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!