Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Marina Abramovic & Ulay: Un cuplu extraordinar, in arta si in viatamarina abramovic ulay the artist is present

Marina Abramovic & Ulay: Un cuplu extraordinar, in arta si in viata


Filmul documentar The Artist is Present, realizat de Matthew Akers si Jeff Dupree pentru HBO, arunca o lumina asupra unei exceptionale artiste contemporane, Marina Abramovic.

Urmariti un emotionant fragment din acest film, despre relatia artistei Marina Abramovic cu partenerul ei privilegiat, in arta si in viata, Ulay (Frank Uwe Laysiepen).


In retrospectiva de la MoMA - Museum of Modern Art din New York care i-a fost dedicata, documentata in filmul The Artist is Present, Marina Abramovici a stat vreme de trei luni, impasibila, pe un scaun, asezat astfel incat vizitatorii se puteau aseza pe un alt scaun in fata sa.

Printre persoanele care s-a asezat in fata artistei a fost si tovarasul ei de altadata, Ulay, care a lucrat impreuna cu Marina la atatea proiecte intre 1976 si 1989, inainte ca ei doi sa se desparta printr-un performance provocator: nouazeci de zile de calatorie pe Marele Zid Chinezesc pentru a-si spune adio.


Vezi / citeste si:

Marina Abramović, "The Abramović Method"@ PAC Contemporary Art Pavilion, Milano
Marina Abramović, 8 Lessons on Emptiness with a Happy End @ Mucsarnok

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!