Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Michael Jackson, martir si inger. Dupa David LaChapellemichael jackson david lachapelle

Michael Jackson, martir si inger. Dupa David LaChapelle


Michael Jackson a fost portretizat ca inger si martir neinteles de fotograful David LaChapelle, intr-o serie de faima planetara, azi.

Seria Michael Jackson apare dupa o retragere de cinci ani a artistului intr-o zona indepartata din Maui, Hawaii. La acea vreme artistul, al carui nume e sinonim cu pop art-ul contemporan, se afla la capatul puterilor, ajunsese literalmente la burn-out, dupa ce lucrase intens doua decenii cu celebritatile din industria spectacolului si a modei. Aceasta recluziune, in care a cautat Paradisul, i-a salvat viata, spune David LaChapelle.

david lachapelle
David LaChapelle

Si l-a inspirat sa il portretizeze pe The King of Pop Michael Jackson ca pe un martir al zilelor noastre, in termeni religiosi si cu referinte artistice urcand pana la Botticelli si Michelangelo. LaChapelle a declarat ca isi doreste sa se adreseze publicului intr-un limbaj diferit de cel de pana acum si ca incearca sa ii faca pe oameni sa vada frumusetea.

michael jackson david lachapelle sunday times magazine

Nu cred ca era in stare sa raneasca pe cineva. Este ceva biblic in tot ce s-a intamplat,
spune David LaChapelle, referindu-se la viata lui Michael Jackson si la acuzatiile de pedofilie care i s-au adus.
Versurile cantecelor sale sunt atat de naive si de frumoase. Viata sa este una dintre cele mai mari povesti a vremurilor noastre, ce urca la cele mai mari inaltimi si ajunge la cele mai mari profunzimi. El e un martir al vremurilor moderne,
mai spune David LaChapelle.

Artistul are numerosi fani, care ii apreciaza activitatea si felul in care il infatiseaza pe Michael Jackson, viata megastarului pop luand, asa cum considera acestia, dimensiuni biblice.

Ori cel putin, asa cum s-a exprimat unul dintre admiratori,
這張有意思!

michael jackson david lachapelle american jesus archangel michael
David LaChapelle, American Jesus: Archangel Michael: And No Message Could Have Been Any Clearer, n.d. Paul Kasmin Gallery

michael jackson david lachapelle american jesus beatification
David LaChapelle, American Jesus: The Beatification: I'll never let you part for you're always in my heart, n.d. Paul Kasmin Gallery

michael jackson david lachapelle american jesus
David LaChapelle, American Jesus: Hold me, carry me boldly, n.d. Paul Kasmin Gallery

michael jackson david lachapelle an illuminating path
David LaChapelle, An Illuminating Path

(Iata si traducerea: "Acesta e un lucru interesant!").

Urmariti, in cele ce urmeaza, un film despre fotograful pop art David LaChapelle, in masura sa ne faca o idee despre personalitatea si proiectele artistului.


Tentatia temelor si a limbajului biblic pentru a ilustra scene ale vietii cotidiene moderne nu se epuizeaza, pentru David LaChapelle, odata cu portretizarea lui Michael Jackson. Ci este mult mai ampla, asa cum se poate observa, printre altele, si din frapanta serie a Meditatiilor.

David LaChapelle, Evidence of a Miraculous
David LaChapelle, Evidence of a Miraculous

David LaChapelle, Intervention
David LaChapelle, Intervention

David LaChapelle, Jesus is my Homeboy
David LaChapelle, Jesus is my Homeboy

David LaChapelle, Last Supper Cina cea de taina
David LaChapelle, Last Supper

David LaChapelle, Loaves and Fishes
David LaChapelle, Loaves and Fishes

David LaChapelle, Sermon Predica
David LaChapelle, Sermon

Surse: https://vindicatemj.wordpress.com/2010/12/23/photographer-lachapelle-recasts-michael-jackson-as-a-misunderstood-martyr/, http://www.lachapellestudio.com/series/an-illuminating-path, http://guyhepner.com/product/loaves-and-fishes-by-david-lachapelle/

Psihoterapeut Bucuresti - aici

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!