Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Preotii nevrotici ma sperie, spune Papa Francisc I. Musca!preotii nevrotici papa francisc I

Preotii nevrotici ma sperie, spune Papa Francisc I


Vorbind vineri la o conferinta despre pregatirea pentru preotie, Papa Francisc I si-a destainuit temerile care il incearca inaintea preotilor nevrotici si fundamentalisti.

Suveranul Pontif, in varsta de 78 de ani, a marturisit cu umor ca devine instinctiv suspicios fata de tinerii aspiranti la preotie peste masura de piosi:
Va spun sincer, imi e teama de preotii rigizi. Ma tin departe de ei. Musca!

Papa Francisc a dorit astfel sa sublinieze ca unele persoane atrase de o cariera preoteasca sunt instabile si ca inevitabil creeaza probleme bisericii daca nu sunt triati de la inceput.

Psihoterapeut Bucuresti - aici

Astfel, potrivit AFP, Papa Francisc e de parere ca:
Daca esti bolnav, daca esti nevrotic, atunci consulta un doctor, spiritual sau fizic. Doctorul iti va da pastile. Dar, va rog, nu permiteti ca acel care crede sa plateasca pentru preotii nevrotici.
Papa Francisc le-a mai declarat celor de fata ca atunci cand evalueaza starea spirituala a candidatilor la preotie, seminariile ar trebui sa ia in considerare si conditia lor fizica si psihica:
Exista adesea tineri care sunt instabili psihic fara sa stie si care cauta structuri ferme care sa ii sprijine. Unii intra in politie sau in armata, altii se indreapta spre preotie. 
Papa Francisc a mai avertizat ca asemenea tulburari ies la suprafata, mai devreme sau mai tarziu:
Cand un tanar e prea rigid, prea fundamentalist, nu ma simt foarte increzator in privinta sa. In spatele comportamentului lui exista ceva ce nici el insusi nu intelege. Deschideti bine ochii!

Sursa: news.yahoo.com

2 comentarii

  1. Cam la fel e si cu cei care fac facultatea de psihologie in loc sa faca o cura psihoterapeutica sau o analiza personala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fin cunoscator al naturii umane,Papa Francisc ! Observatia e valabila si pentru Psys.

    RăspundețiȘtergere

Atentie, se interpreteaza!