Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Cu sufrageria in strada: Orasul domestic aka DomestiCITYdomesticity orasul domestic

Orasul domestic aka DomestiCITY


DomestiCITY este o instalatie de arta a doi artisti columbieni care a fost recompensata, in acest an, cu premiul unui canal de televiziune portughez, intr-o "competitie de interventie urbana".

Scopul Orasului Domestic este acela de a-i indemna pe locuitorii din Abrantes sa se relaxeze si sa se recreeze impreuna.

Chiar ne-a placut aceasta idee de a transforma spatiul domestic in spatiu public, ca si posibilitatile de interactiune si de dialog intre oameni, care apar astfel,
spune artista Maria Mazzanti intr-un videofilm realizat de asociatia care a organizat competitia.


Dar in ce consta DomestiCITY?

Martin Ramirez, colaboratorul Mariei, a instalat, practic, o sufragerie in strada. Nu mai inainte ca echipa artistica sa repare si sa repicteze 60 de piese disparate de mobilier, pe care le-au aranjat apoi pe strada.

Cauti un psihoterapeut in Bucuresti? Iata recomandarile noastre

Nu era insa destul. Pentru a stimula conversatiile intre "locatarii" noii sufragerii, Maria si Martin au gasit cu cale sa ii incurajeze la vorba lipind straifuri cu cuvinte pe zidurile cladirilor si instaland o cutie postala unde locuitorii sa poata sugera subiecte de discutie.

Multa lume spune ca se simte ca acasa, ca in propria sufragerie,
spune Maria.
Asta-i lucrul cel mai bun.

domesticity orasul domestic

domesticity orasul domestic

domesticity orasul domestic

domesticity orasul domestic

domesticity orasul domestic

Sursa: CityLab
Foto: Canal180

Un comentariu

  1. Cat de super, chiar foarte tare!
    Un loc numai bun pentru recreere si sunt sigura ca oamenii se bucura mai mult decat de o simpla banca. Pe langa asta, e ceva inovativ si decorativ, ajuta la imbunatatirea aspectului zonei si investitia nu pare a fi una mare.

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!