Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

"Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire" de Tal Croitoru - lansareRevolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire Tal Croitoru

Lansare de carte | psihoterapie | duminica, 6 decembrie 2015, orele 12.00

Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire de Tal Croitoru


Pentru Romania este o premiera traducerea acestui titlu important de informare despre terapia EMDR (Desensibilizare si Reprocesare prin Miscari Oculare) precum Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire, semnata de autoarea israeliana Tal Croitoru. In colaborare cu editura SmartPublishing, psihologul clinician Maria Magdalena Macarenco aduce cartea Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire atat specialistilor care isi doresc sa aprofundeze metoda inainte de a parcurge o formare acreditata, cat si publicului larg interesat sa descopere un reper funcțional si rapid in lista metodelor de terapie moderne. Cartea Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire este construita ca un ghid indicat tuturor celor care isi doresc sa gaseasca o soluție stiințifica, dar rapida la gestionarea traumelor, a comportamentelor negative (inhibitii, frici, griji) care influenteaza calitatea vietii.

EMDR este cea mai revolutionara si importanta metoda care a aparut in psihoterapia ultimilor decenii.
Dr. Herbert Fensterheim, Universitatea Cornell

Lansarea cartii Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire va avea loc pe 6 decembrie, orele 12.00 la Journey Pub, in sala Up Above, chiar in Piata Romana, str. George Enescu nr. 25 si beneficiaza de o prezentare interactiva la care vor fi prezenți notabili specialisti in terapia traumei si in metoda EMDR.

Invitați:
  • Maria Magdalena MACARENCO – psihoterapeut EMDR, psiholog clinician
  • conf. dr. Diana Lucia VASILE – fondatoarea ISTT, psihoterapeut
  • Florentina MANDOC – psiholog clinician, terapeut EMDR in formare
  • Andrei DUMITRESCU – psihoterapeut

Viteza cu care apare schimbarea in timpul terapiei EMDR contrazice notiunea traditionala de timp ca fiind esentiala pentru vindecarea psihologica.
Bessel A. van der Kolk, profesor de psihiatrie la Universitatea din Boston

Cartea Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire


Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire informeaza cititorii despre o psihoterapie revolutionara care se numeste EMDR (Desensibilizare si Reprocesare prin Miscari Oculare), cea mai rapida si eficienta metoda de terapie bazata pe cercetari, la ora actuala. Cartea este scrisa intr-un limbaj accesibil si reprezinta un ghid pentru cei care doresc sa parcurga o psihoterapie EMDR, dar si pentru psihologii care isi doresc mai multe informații despre aceasta metoda inainte sa inceapa un training de formare.

Citind poveştile din interiorul cartii, vei afla multe despre tine insuti: ce te afecteaza, ce te motiveaza şi ce te limiteaza. Meriti o viata mai buna. EMDR te poate ajuta sa-ti vindeci viata, amintire cu amintire si sa traiesti viata pe care meriti sa o traiesti.
Tal Croitoru, autoarea cartii

Autoarea


Tal Croitoru este licentiata in educatie, are un master in asistenta sociala clinica, un master in administratie de afaceri şi este doctorand in asistenta sociala. In ultimii ani a lucrat ca psihoterapeut si consultant EMDR certificat in practica sa privata, manageriaza un lant national de clinici EMDR si tine prezentari din 2007 la Universitatea din Haifa, Departamentul de Asistenta Sociala. De cand a constientizat potentialul metodei EMDR de a schimba milioane de vieti intr-un timp relativ scurt, si-a devotat viata pentru extinderea EMDR la nivel international prin prezentari, produse informationale, o retea profesionala EMDR si carti.


Metoda EMDR


Metoda a fost descoperita in 1987 cand dr. Francine Shapiro si-a dat seama ca, atunci cand mimeaza mişcarile pe care ochii le fac in tipul somnului cu vise (REM – Rapid Eye Movements), acest lucru ii imbunatatea considerabil dispozitia. Doar persoanele cu studii de sanatate mentala şi care au fost pregatiti in EMDR, pot trata folosind aceasta metoda. EMDR este o metoda psihoterapeutica interesanta pentru ca duce la rezultate cuantificate in transformari vizibile cu mult mai rapid decat orice alta metoda cunoscuta: in doar doua saptamani de la accesarea tratamentului terapeutic pacienții inregistreaza vizibile imbunatațiri in gestiunea starilor traumatice, inhibari sau stres iar rezultatele sunt atestate si prin studii clinice. Deja milioane de oameni sunt tratați in jurul lumii prin aceasta metoda.

EMDR reprezinta acronimul de la Eye Movement Desensitization and Reprocessing (Desensibilizare şi Reprocesare prin Miscari ale Ochilor):
  • Desensibilizarea intensitatii emotiei simtite in timpul reamintirii evenimentului traumatic.
  • Reprocesarea amintirilor evenimentului traumatic care nu au trecut prin procesarea necesara de dupa eveniment.
  • Miscarile ochilor au fost original utilizate pentru ca cele doua emisfere ale creierului sa ia parte activa in procedura de procesare. Astazi sunt adaugate metode aditionale, cum ar fi caşti de urechi in care se aude un sunet intermitent in ambele parti ale creierului sau aparate care vibreaza intermitent in palme. 

Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire Tal Croitoru

Organizator

Maria Macarenco, psiholog clinician cu formare internaționala EMDR, editorul cartii (*cu sprijinul editurii SmartPublishing) – 0721 460 399

Contact

Rezervari Journey Pub – 0752 285 286; PR event Andreea Tincea – 0747 817 938

Parteneri media

Metropotam.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, PaginadePsihologie.ro, OrasulVorbeste, RomaniaPozitiva.ro, Bookuria.info, Filme-carti.ro, ChestiiUrbane.ro, OrasulMeu.ro


Intrarea la eveniment este libera!


Citeste si

Cauti un psihoterapeut in Bucuresti?

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!