Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Criminalii vor fi vindecati de psihoterapeuti?criminalul psihoterapeuti psihochirurgia

Oricum psihochirurgia este mai umana decat injectia letala. Sau cel putin pare. Daca eu de exemplu as trai intr-o societate unde, sa zicem as fi pedepsit cu moartea pentru ca ma culc cu femei cred ca as prefera castrarea in locul pedepsei capitale. [Desi.... :D ]

Insa cred ca nu trebuie sa extrapolam mentalitatea societatii actuale in viitor. Generatiile viitoare vor fi mai umane cu criminalii in aceeasi masura in care noi suntem mai umani cu criminalii fata de societatea clasica (vezi Foucault) .

Eu sunt convins ca odata cu intelegerea alurii de victima pe care insusi criminalul o are si odata cu o atitudine mai mult psihologica si mai putin medievala sau socio-mecanica fata de acesti marginali societatea va trece dincolo de spitalul propriu-zis in ceea ce priveste transformarea detentiei in cura. Vad o societate umana in care criminalul este preluat inca din fragede varste de psihoterapeuti si vindecat in afara spitalului.

Din pacate criminalul este raspunsul brut al omului simplu la presiunea venita din partea claselor pprivilegiate. Intr-o viitoare societate in care presiunile psihice manifestate prin cultura si educatie vor fi abandonate atunci si criminalitatea va scadea. Pana atunci sclavagismul modern al motivarii si iluziilor ca creaza criminali.

Comentariu de baldovin la articolul "Vom inlocui inchisorile cu clinici?" de Ion Vianu 

Foto: Sin City (Frank Miller, Robert Rodriguez, 2005)

Un comentariu

  1. De acord cu schimbarea societatii care creeaza cumva si mentine criminalitatea ...Ma gindeam la regatul fericirii - Bhutan http://www.oglindamd.info/regatul-fericirii-bhutan-galerie-foto/ si totusi se pare ca nu e asa de "fericit" http://adevarul.ro/international/asia/In-bhutan-tara-oamenilor-fericiti-exista-singur-medic-psihiatru-miile-bolnavi-mintali-1_52384881c7b855ff56929885/index.html

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!