Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Fetele cu ADHD sunt de doua ori mai predispuse la obezitateadhd obezitate fete tulburare hiperactivitate deficit atentie

Fetele diagnosticate cu tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD) in copilarie sunt de doua ori mai predispuse la obezitate in adolescenta sau la maturitate. Simptomele specifice ADHD de hiperactivitate si deficit de atentie au o legatura directa cu mancatul compulsiv, sugereaza oameni de stiinta care au studiat din 1976 pana in 2010 pacienti diagnosticati cu ADHD.

336 de copii cu ADHD, nascuti intre 1976 si 1982, au luat parte la studiu. Ei au fost comparati cu un esantion format din 665 de persoane care nu sufereau aceasta tulburare, dar care aveau aceeasi varsta si apartineau aceluiasi sex. Inaltimea, greutatea si tratamentul medicamentos administrat au fost variabile pe care cercetatorii le-au inregistrat timp de mai bine de 30 de ani. Ei au ajuns la concluzia ca mancatul compulsiv asociat cu tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie este responsabil pentru riscul aparitiei obezitatii la adolescenta sau la varsta adulta. Pe de alta parte, medicamentele administrate pentru ADHD, nu au contribuit in nici un fel la aparitia riscului de obezitate in randul celor care au participat la studiu.

Ce este ADHD? Vezi aici

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare pentru Copii Mayo Clinic din Rochester, Minnesota au sugerat ca fetele ar trebui incurajate sa urmeze o dieta bazata pe o alimentatie sanatoasa si pe exercitiu fizic pentru a reduce riscul aparitiei obezitatii. Ei au pus accentul pe rolul de preventie pe care medicii si specialistii din domeniul sanatatii mintale care trateaza pacientii cu ADHD ar trebui sa-l aiba in diminuarea acestui risc. Pediatrul Seema Kumar a precizat ca acest studiu este primul studiu longitudinal care examineaza legatura dintre ADHD si obezitate. Ea a adaugat ca
Femeile cu ADHD sunt supuse riscului de a suferi de obezitate la varsta adulta si medicatia administrata in ADHD nu modifica acest risc.
In Psychology Today, profesorul Mark Bertini remarca faptul ca asocierea dintre ADHD si obiceiurile alimentare proaste nu sunt o surpriza. El afirma ca
Pentru copii si adulti, impulsivitatea contribuie la renuntarea unei diete bine-intentioanate si face mult mai dificil sa cedezi tentatiei de a calca pragul unui McDonald`s sau de a renunta la gogoasa oferita alaturi de o cafea. 
Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie sau ADHD este o afectiune caracterizata prin slabirea capacitatii de concentrare si atentie, prin impulsivitate si agitatie si este adesea diagnosticata in copilarie sau in adolescenta timpurie. Se estimeaza ca aceasta tulburare este mai des intalnita in randul baietilor decat cel al fetelor. In cazul fetelor, simptomele se concentreaza mai degraba asupra problemelor legate de atentie decat asupra celor care au legatura cu hiperactivitatea.

Sursa: dailymail.co.uk/health
Sursa foto:occupycorporatism.com

psiholog Alexa Pleşcan psihoterapeut Bucuresti copii Cafe Gradiva

Alexa Plescan

este psiholog si lucreaza cu adulti, adolescenti si copii. Pentru consultatii in Bucuresti sunati la 0735 524 756 sau scrieti un email la contact@alexaplescan.ro.

Toate articolele acestui autor

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!