Ultima ora

Viata lumii

Ştiri

Cauta in revista

Copii cu autism in invatamantul preuniversitar sucevean: 114autism tulburari din spectrul autist tsa

114 este numarul copiilor cu autism sau tulburari din spectrul autist (TSA) care sunt inclusi in invatamantul preuniversitar sucevean, a afirmat profesorul Cezar Anutei, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

Numarul copiilor suceveni diagnosticati cu autism sau tulburari din spectrul autist este de peste 250.

Dintre acestia, 46 de copii sunt integrati in invatamantul de masa si 68 de copii invata in unitatile de invatamant special.

Autismul: despre gogonele si metafore

Potrivit profesorului Cezar Anutei, in ultima perioada nu au fost reclamate la Inspectoratul Scolar Judetean Suceava situatii in care parintii sa semnaleze dificultati referitoare la inscrierea sau la mentinerea in invatamantul de masa a copiilor cu autism sau tulburari din spectrul autist.

S-a mai precizat ca peste 100 de cadre didactice din judetul Suceava au urmat cursuri de formare si de dezvoltare a abilitatilor cu scopul de a-i integra in mediul scolar pe copiii cu autism sau tulburari din spectrul autist. Majoritatea profesorilor care au urmat aceste cursuri predau in invatamanatul special.

Sursa: crainou.ro
Foto: ro.wikipedia.org/wiki/Autism

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!