Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Legea antifumat dauneaza sanatatii pacientilor internati la psihiatriepsihiatrie legea antifumat pacientii

Legea antifumat creeaza probleme pentru persoanele cu afectiuni psihice ori cel putin pacientilor internati psihiatric, iata ce spun psihiatrii.

In multe cazuri fumatul este considerat "tratament" pentru pacientii din spitalele psihiatrice. Pacientii de la Psihiatrie intra in sevraj si devin violenti daca nu pot fuma. Fumatul functioneaza ca un narcotic si ii linisteste, iar in lipsa fumatului devin agitati si chiar pot provoca batai.Medicii psihiatri de la diverse spitale de psihiatrie din tara solicita ca situatia persoanelor cu afectiuni psihice internate sa fie asimilata intr-un fel sau altul cu legea fumatului in penitenciare, cu atat mai mult cu cat, asa cum spune Dumitru Popescu, manager al Spitalului de Psihiatrie Sapoca, Buzau, pe
undeva noi ne asemanam, vorbesc despre pacientii cu probleme deosebite, pacientii prinsi in cod penal 110.

Directorii spitalelor de psihiatrie care au semnalat aceasta situatie au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca se discuta solicitarile lor si ca se incearca o armonizare a acestora cu programul antitutun, urmand ca o comisie interministeriala sa caute solutii.

Sursa: digi24.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!