Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

In camera de consultatie a unui psihanalistvamik volkan psihanalist premiul nobel

Va invit sa urmariti un documentar regizat de Molly Castelloe despre psihanalistul Vamik Volkan, nominalizat a cincea oara la Premiul Nobel pentru Pace si cunoscut indeosebi pentru aplicarea gandirii psihanalitice in conflictele dintre tari si culturi si pentru contributia sa teoretica in intelegerea tulburarilor de personalitate severe.

Vamik`s Room este un film documentar despre viata lui Vamik Volkan, un psihanalist nascut in Cipru, care a lucrat mai bine de patru decenii intr-o echipa multidisciplinara de la Centrul pentru Studiul Mintii si Interactiunile Umane in cadrul Universitatii din Virginia. El s-a concentrat asupra dinamicii legaturilor emotionale intalnite in relatiile umane. Filmul urmareste activitatea lui Vamik si vorbeste despre munca sa cu victimele conflictelor din Estonia, Letonia, Rusia si Georgia dupa caderea Imperiului Sovietic. Filmul reconstruieste, de asemenea, interviuri terapeutice pe care Vamik le-a avut cu o familie de refugiati din Abkhazia si arata felul dureros in care orfani din America deveniti astfel dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial isi traiesc procesul de doliu. In sfarsit, filmul pune in scena modul in care istoria actuala a unei tari ascunde adesea un trecut colectiv traumatic ce alimenteaza acte genocidale de razbunare.


Un portret captivant despre un umanist remarcabil care se foloseste de o psihanaliza cosmopolita pentru a da un nou sens si a aduce vindecare suferintei zilelor noastre - rolul narcisismului individual, etnic si national in cultivarea urii si a violentei sectare.
Robert Stam, profesor la Universitatea din New York

Pentru a urmari filmul dati click pe linkul catre Vimeo.


Vamik's Room (58 mins) from Molly Castelloe on Vimeo.

psiholog Alexa Pleşcan psihoterapeut Bucuresti copii Cafe Gradiva

Alexa Plescan

este psiholog si lucreaza cu adulti, adolescenti si copii.
Toate articolele acestui autor

3 comentarii

 1. salut

  ai idee unde pot vedea videoclipul, deoarece nu se mai poate vedea?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, vad ca a fost facut privat filmul pe vimeo... Deocamdata nu l-am gasit si in alta parte.

   Ștergere

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!