Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Schizofrenii sunt asociali, nu antisocialischizofrenii schizofrenie psihanaliza psihoterapie

Eu as cataloga schizofrenii mai degraba ca asociali si nu ca antisociali. Nu neaparat delirurile si halucinatiile lor duc la infractionalitate.

Lasand la o parte filmul inspirat din viata laureatului Premiului Nobel pentru Economie, John Nash, majoritatea schizofrenilor functioneaza binisor in societate atunci cand boala este in remisie, dar mai greu sau deloc in recadere.

Schizofrenia la Hollywood: clisee si dezinformare

Consider ca in acest moment trebuie multa intelegere si suport din partea institutiilor de reabilitare (vezi spitalul de psihiatrie, eventualul loc de munca etc.), dar nu in ultimul rand din partea familiei.

Pentru ca membrii familiei sa nu devina pur si simplu coplesiti de incarcatura afectiva pe care le-o declanseaza schizofrenul si nu numai in faza acuta, acestia au nevoie de o terapie de suportiva. Eu personal nu cunosc decat initiative fara succes de initiere a unor terapii de familie pentru apartinatorii persoanelor suferinde de schizofrenie. Dar prefer sa cred ca la mijloc e doar ignoranta mea si chiar undeva, in institutiile preocupate cu reabilitarea persoanelor afectate de psihoze (si nu ma refer numai la schizofrenie), se deruleaza programe de terapie de familie cu apartinatorii.

Mituri raspandite despre schizofrenie

M-as hazarda prea mult sa spun sponzorizate de Casa de Asigurari? Deja e fictiune...

Comentariu de Mirela Adriana la articolul "Vom inlocui inchisorile cu clinici?" de Ion Vianu

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!