Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Scoala Altfel. La psihologscoala altfel la psiholog

De Scoala Altfel, o initiativa foarte populara de la o vreme si care saptamana trecuta a umplut strazile tarii cu elevi de toate varstele, profesoarele Georgeta Giosu si Lacramioara Fira de la Seminarul "Sf. Ioan Gura de Aur" din Husi au avut neobisnuita initiativa de a organiza pentru liceenii de la profilul "Filologie" (clasele a IX-a si a X-a) o intalnire cu psihologul Spitalului Municipal din localitate, Cristina Hincu.

Psihologul Cristina Hincu a purtat astfel un dialog cu elevii, care au fost captivati de explicatiile psihologului si de solutiile acestuia pentru problemele lor.

Radem, glumim, dar sa nu umilim! Cate ceva despre glumele rautacioase 

Printre aceste probleme, nu lipsite de gravitate, ale elevilor, se numara si cele ale adolescentei, lipsa motivatiei pentru a invata (bine), precum si cele provocate de plecarea parintilor la munca peste hotare: .

Asa cum a declarat profesoara Georgeta Giosu la sfarsit,
A fost un dialog deschis si sincer privind principalele probleme ale adolescentei, dar si solutiile pe care le poate oferi psihologul. Din pacate, la Seminarul Teologic nu exista un psiholog. Unii elevi merg pentru consiliere la Colegiul National "Cuza Voda", altii la psihologul spitalului. Cert este ca si in aceastã institutie de invatamant elevii se confrunta cu probleme, legate, mai ales, de absenta parintilor, plecati la munca in strainatate, de lipsa motivatiei invatarii. Doamna psiholog a raspuns intrebarilor puse de elevi, le-a vorbit depre necesitatea de a-si alege modele demne de urmat, de a-si selecta cu grija prietenii, anturajul. Nu s-a facut inca evaluarea activitatii, dar, judecand dupa atentia pe care au acordat-o doamnei psiholog, dupa problemele ridicate, dialogul a fost constructiv, util si ne asteptam ca unii elevi sa isi invinga sfiala si teama si sa se adreseze cu incredere psihologului.


Sursa: vremeanoua.ro
Foto: obiectivvaslui.ro 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!