Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Violenta in scolile romanesti, tot mai raspandita?violenta in scoli ministerul

Violenta in scoli, in relatiile dintre profesori si elevi, este acuzata de intreaga mass-media, in ultimii ani, ca luand proportiile unui fenomen.

Este violenta din ce in ce mai raspandita in scolile romanesti?

Se pare ca Ministerul Educatiei Nationale nu are o evidenta la zi a cazurilor de violenta verbala profesor-elev din unitatile de invatamant.

Sarcina la adolescente si violenta 

Ne putem raporta doar la datele furnizate de Ministerul Educatiei Nationale pentru anul 2015, la nivel national: 18 793 de cazuri de violenta in scoala, dintre care 3 397 cazuri de violenta verbala, situatia cea mai des intalnita fiind cea a violentei intre elevi. Prin comparatie, in primul semestru al anului scolar 2015-2016 s-au raportat peste 10 000 de asemenea incidente in scolile romanesti, mai exact 10 518 cazuri de violenta, conform declaratiei reprezentantilor Ministerului Educatiei Nationale pentru ziarul Gandul.

Potrivit reprezentantilor ministerului
Cele mai multe [cazuri de violenta in scoli - n. red.] sunt grupate generic la categoria "atac la persoana", insemnand conflicte interne, respectiv 7 528. Cele mai multe au fost intre elevi. Noi la fiecare sfarsit de semestru le centralizam pe baza raportarilor inspectoratelor scolare. Acestea sunt rezultatele pentru semestrul I, fiind vizat tot ciclul de invatamant, minus prescolarul.

Violenta domestica si sanatate mintala

Sursa: gandul.info
Foto: take-naps.org 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Atentie, se interpreteaza!