Ultima ora

Viata lumii

Stiri

Evenimente

Cauta in revista

Exit, un scurt-metraj ca semnal de alarmabogdan benea exit depresie suicid

Exit este noul proiect al lui Bogdan Benea (scenarist si regizor). Povestea celor doi, Ana si Rares, care se intalnesc sa se sinucida, castiga Premiului Abis Studio la concursul The Pitch din cadrul festivalului Next.

Ana este o tanara ce sufera de depresie. Pluteste prin viata de zi cu zi fara sa reuseasca sa comunice cu oamenii din jurul ei. Ajunge sa caute ajutor in spatiul virtual si il gaseste pe Rares. Cei doi fac o intelegere sinucigasa, dar moartea se dovedeste a fi un proces prin care treci singur.

O poveste despre depresie si anxietate


Proiectul tanarului regizor portretizeaza sentimentele unui om depresiv


Ne pune la propriu in pielea personajului folosindu-se de unghiurile subiective ale Anei. Prin constructia paradoxala a filmului reuseste sa sublinieze diferenta intre tristete si depresie. Impactul erei digitale asupra unui individ ce sufera de aceasta boala este adus in prim-plan. Sunt foarte multe forumuri si grupuri care sprijina lupta cu depresia, dar sunt si foarte multe care te invata cum sa te sinucizi. In aceste medii poti gasi, chiar, un partener impreuna cu care sa te sinucizi.

O sinucidere la fiecare 40 de secunde


Depresia… un razboi tacut


Exit sondeaza in nucleul celei mai raspandite si studiate boli din intreaga lume. Tulburarea depresiva poate sa inrobeasca orice persoana. Fericita sau nu, avuta sau dimpotriva, cu o viata ideala sau nefasta, depresia nu tine cont. Situatia devine anevoioasa atat pentru cel care sufera, cat si pentru cei din jurul sau, cand propria constientizare si detectarea pattern-ului depresiei sunt minime. Fie ca este abordata printr-o modalitate existentiala si inteleasa ca o tulburare de durata a relatiei cu viata (Alfried Langle), fie ca este privita dintr-o perspectiva formal-genetica sau jungiana, depresia se poate trata.


Chiar daca Exit ne releva o poveste tragica, el este o oglinda a unei problematici prezente in societatea autohtona


Cu siguranta, Exit va exista pe listele festivalurilor internationale si nationale… si chiar pe listele amatorilor de scurt-metraje.

Tema inadaptatului si a neputintei de a comunica o regasim si in primul scurt-metraj independent al brasoveanului Bogdan Benea. In 2013 proaspatul absolvent al Universitatii Media este nominalizat la Concursul de scenarii HBO cu Ultima statie. Iar un an mai tarziu castiga cu scurt-metrajul Ultima statie Mentiunea speciala la Cluj Shorts International Short Film Festival.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentaţi la obiect, arătându-le preopinenţilor curtoazie şi respect. Nu sunt publicate comentariile injurioase, calomnioase şi de trolling. Ironia e admisă ca spirit, nu ca gratuitate. Semnătura e utilă şi un semn apreciat de politeţe.

Atentie, se interpreteaza!